Antena 3 CNN Actualitate Consiliul Concurenţei verifică modul în care firmele lui Ioan Niculae au obţinut gaze la preţ preferenţial

Consiliul Concurenţei verifică modul în care firmele lui Ioan Niculae au obţinut gaze la preţ preferenţial

Consiliul Concurenţei verifică modul în care firmele lui Ioan Niculae au obţinut gaze la preţ preferenţial
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Ian 2012   •   12:38

Consiliul Concurenţei verifică modul în care firmele lui Ioan Niculae au obţinut gaze la preţ preferenţial. Este deocamdată o anchetă internă, precizează Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului. Acesta spune că procurorii au cerut în 2010 opinia Consiliului privind accesul la gazele din producţia internă al firmelor în perioada în care ministerul Economiei era condus de Varujan Vosganian.

Consiliul Concurenţei ar putea începe şi o investigaţie dacă ancheta internă va arăta că Ion Niculae a fost favorizat de stat să primească pentru combinatele sale chimice, numai gaze din producţia internă.

DIICOT a anunţat miercuri că 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ANRE şi reprezentanţi ai unei societăţi din Bucureşti sunt cercetate penal pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Ioan Niculae afirmă că nu a comis nicio ilegalitate şi că datoriile pe care grupul InterAgro le avea către Romgaz erau eşalonate. Omul de afaceri susţine că a beneficiat de preţuri reduse în perioada dinainte de a încheia această convenţie cu Romgaz, pentru eşalonare, iar plăţile erau în grafic

O serie de companii au avut posibilitatea, potrivit legii, să cumpere în perioada mai 2009-31 octombrie 2010 gaze exclusiv din producţia internă, la preţuri mult mai mici comparativ cu cele din import.



×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close