Antena 3 CNN Actualitate Copilul lui Cioacă a fost încredinţat surorii tatălui pe durata arestării fostului poliţist

Copilul lui Cioacă a fost încredinţat surorii tatălui pe durata arestării fostului poliţist

Copilul lui Cioacă a fost încredinţat surorii tatălui pe durata arestării fostului poliţist
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Dec 2012   •   19:47

Judecătoria Piteşti a decis, marţi, ca fiul minor al lui Cristian Cioacă şi al Elodiei Ghinescu să fie încredinţat provizoriu surorii tatălui, pe durata arestării preventive a fostului poliţist acuzat de omor, informează Agerpres.

Încredinţarea a fost solicitată de sora lui Cioacă, Ana Maria Ene, cea care s-a ocupat de copil în ultima săptămână, după arestarea tatălui, care avea custodia legală a minorului Patrick, în vârstă de opt ani.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 5 decembrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Cioacă. Magistraţii au admis recursul procurorilor şi au anulat decizia Tribunalului Bucureşti, hotărârea fiind definitivă.

Cristian Cioacă este acuzat de de omor calificat şi profanare de morminte.

Poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost arestat, miercurea trecută, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti.

Avocata Elodia Ghinescu, soţia poliţistului Cristian Cioacă, a dispărut de la domiciliul din Braşov la sfârşitul lunii august 2007.

În septembrie 2012, procurorii au făcut o nouă percheziţie în apartamentul din Braşov al lui Cristian Cioacă de unde au ridicat probe noi. Procurorii Parchetului General au noi probe împotriva poliţistului, în dosarul în care acesta este acuzat - urme de sânge pe tocul pistolului şi o pată de sânge de 50 de centimetri, descoperită sub podeaua din lemn a dormitorului matrimonial.

În referatul trimis Tribunalului Bucureşti prin care s-a solicitat arestarea preventivă a poliţistului anchetatorii susţin că au găsit urme de sânge aparţinând Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cioacă, găsit în torpedoul maşinii lui, pe mocheta din portbagaj şi în mai multe locuri din apartamentul lor, iar una din aceste pete are dimensiunea de 50 de centimetri.

Pe 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în 29 august 2007, a fost declarată moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov. În 7 februarie 2012, certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, de către Primăria Câmpulung Muscel, după ce decizia de declarare a morţii acesteia a devenit definitivă şi irevocabilă, certificatul fiind depus la dosarul în care poliţistul Cristian Cioacă este cercetat pentru omor.

Cioacă şi-a susţinut nevinovăţia, în faţa judecătorilor, şi a spus că soţia sa îl înşela.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, de la Poliţia din Argeş, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete de sânge ale Elodiei

Citeşte şi Ipoteză-şoc. Poliţistul Cioacă a acoperit cu glet şi vopsea sângele Elodiei





×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca elodia ghinescu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close