Antena 3 CNN Actualitate 100 de credincioşi, înşelaţi cu 28.000 de euro cu promisiunea unui pelerinaj în Franţa

100 de credincioşi, înşelaţi cu 28.000 de euro cu promisiunea unui pelerinaj în Franţa

100 de credincioşi de la o parohie din Neamţ au pierdut 28.000 de euro, după ce au fost păcaliți de un bărbat cu organizarea unui pelerinaj în Franţa.

100 de credincioşi, înşelaţi cu 28.000 de euro cu promisiunea unui pelerinaj în Franţa
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    03 Noi 2021   •   21:36

Totul a început în momentul în care parohia a fost abordată de un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din Alba, care sub pretextul că este un reprezentant al unei societăți ar fi promis organizarea unui pelerinaj în Franţa pentru 100 de persoane.

Bucuroși de ofertă, credincioşii s-au mobilizat şi prin intermediul parohiei i-au virat în cont individului suma de 28.000 de euro. În ziua în care trebuiau să plece în pelerinaj, oamenii au aflat că au fost de fapt victimele unei escrocherii.

Parohia a cerut ajutorul autorităţilor. Marţi poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 2 percheziții, în municipiul Alba Iulia, ocazie cu care au fost identificate și ridicate documente de evidență contabilă, în vederea continuării verificărilor în cadrul unui dosar penal pentru înșelăciune, potrivit Observator News.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

×
Subiecte în articol: pelerinaj Franta credinciosi Neamţ
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close