Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii catolici serbează Paştele. Urmăreşte LIVE VIDEO de la Catedrala Sfântul Iosif

Credincioşii catolici serbează Paştele. Urmăreşte LIVE VIDEO de la Catedrala Sfântul Iosif

Credincioşii catolici serbează Paştele. Urmăreşte LIVE VIDEO de la Catedrala Sfântul Iosif
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
31 Mar 2013   •   09:44

Credincioşii catolici serbează duminică Paştele, cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii Domnului la cele două Biserici, care, altfel, au unele tradiţii şi obiceiuri asemănătoare legate de acest eveniment.
       
Paştele, indiferent de data la care este sărbătorit, reprezintă cea mai mare sărbătoare a creştinilor. Doi ani la rând, în 2010 si 2011, Paştele a fost sărbatorit în aceeasi zi de toţi creştinii - ortodocşi, catolici, greco-catolici, evanghelici şi reformaţi, dar şi de cei din cultele neoprotestante. Următorul an în care Paştele va fi din nou sărbătorit în aceeaşi zi, respectiv la 20 aprilie, de ortodocşi şi catolici va fi 2014.

URMĂREŞTE LIVE VIDEO DE LA CATEDRALA SFÂNTUL IOSIF
   
Numele sărbătorii vine de la cuvântul "pesah" al vechilor iudei, care înseamnă "trecere". Mai întâi, cuvântul a desemnat trecerea sau aducerea lumii de către Dumnezeu dintru nefiinţă întru fiinţă, iar apoi, trecerea poporului israelian, scăpat de la moarte prin sângele mielului pascal, din robia egipteană la libertatea deplină.
   
Dacă mielul pascal a prefigurat, încă de atunci, sacrificiul şi jertfa de pe cruce a Mântuitorului Isus Cristos, sărbătoarea de Paşte a continuat să reprezinte, pentru fiecare creştin în parte, o trecere, atât de la moarte la viaţă cât şi de la robia păcatelor la starea de libertate a fiilor lui Dumnezeu, de la rău la bine.

×
Subiecte în articol: credinciosi catolici Paste crestini
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close