Antena 3 CNN Actualitate Cultură Șefa ICR Londra, Catinca Nistor, propusă pentru revocare după scandalul cu "maneaua" de 1 martie. Ministrul Culturii îi cere demisia

Șefa ICR Londra, Catinca Nistor, propusă pentru revocare după scandalul cu "maneaua" de 1 martie. Ministrul Culturii îi cere demisia

Directoarea ICR de la Londra, Catinca Nistor va fi, cel mai probabil, revocată din funcție. Măsura vine după scandalul spectacolului de 1 martie în care şefa ICR Londra a cântat ceea ce mulți au clasificat drept "o manea". Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, i-a cerut demisia.

de Mia Lungu    |    09 Mar 2023   •   17:13

"Am înaintat o propunere de revocare a directorului ICR Londra, Catinca Nistor", a declarat Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman.

"Legat de informația privind retragerea directorului ICR Londra, am avut o reacție în declarația acordată în această dimineață, anterioară anunțului privind procedura de revocare.", a precizat Lucian Romașcanu.

"Pe scurt, ICR este principalul vector cultural român în străinătate iar prestația acestuia este imperios necesar să fie la nivelul misiunii sale importante.

In ceea ce privește situația de la ICR Londra, nu comentez competențele manageriale ale doamnei director, dumneaei a convins la numire comisiile de politică externă și de cultură și media ale Senatului. De asemenea, nu au existat decizii manageriale culturale criticabile.

Citește și: Șefa ICR Londra, spectacol cu manele de 1 Martie. Melodia pe care le-a cântat-o românilor

Totuși, menirea poziției ocupate este una extrem de importantă, are foarte mare importanță întreaga raportare la funcție, de aceea cred că o demisie a doamnei director Catinca Nistor este un act firesc.

Institutul Cultural Român este o instituție extrem de importantă, vitală chiar, a spațiului cultural român, de aceea cred că este momentul unei discuții aprofundate despre implementarea unei reforme importante a acestuia. În perioada următoare voi propune Coaliției demararea unui proces de regândire a modului de funcționare a ICR pentru a-l aduce la standardele dorite de noi toți.", a mai precizat ministerul Culturii.

Citește și: Fiica masonului şef, proptită ca ambasador cultural. Imagini unicat de la cuibuşorul de 6.500 lire al şefei ICR Londra

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close