Antena 3 CNN Externe Diaspora Șefa ICR Londra, spectacol cu manele de 1 Martie. Melodia pe care le-a cântat-o românilor

Șefa ICR Londra, spectacol cu manele de 1 Martie. Melodia pe care le-a cântat-o românilor

Șefa Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor, este din nou în centrul atenției, după ce a fost prezentă la un eveniment controversat, în cadrul căruia a interpretat chiar ea o melodie.

Șefa ICR Londra, spectacol cu manele de 1 Martie. Melodia pe care le-a cântat-o românilor
Sursa foto: Facebook/ Catinca Maria Nistor
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mar 2023   •   23:51

Cu ocazia zilei de 1 Martie, Institutul Cultural Român din Londra a organizat un spectacol special pentru românii din diaspora.

Pe parcursul evenimentului, invitații au fost surprinși de două momente, fiind vorba despre o manea cântată la violoncel și despre un cântec din folclorul româneasc, interpretat, de această dată, chiar de către șefa ICR Londra, Catinca Maria Nistor.

Cu toate acestea, interpretarea cântecului  "Mociriţă cu trifoi" nu a fost apreciată de cei prezenți la eveniment.

"Piesa era cumva trecută în program, dar nu era trecut și că va cânta directorul ICR Londra", a spus Cristian Stîncatu, reprezentant ONG români UK.

Românii din Londra sunt tot mai nemulțumiți de activitatea ICR, mai ales că, anul acesta, instituția nu a organizat niciun eveniment de Ziua lui Constantin Brâncuşi sau de Ziua Culturii.

"ICR în trecut era foarte activ şi pentru noi, pentru comunitate, contează foarte mult pentru că ICR e practic singurul instrument de promovare a imaginii României. În ultima perioadă, e din ce în ce mai rău, iar asta a culminat parcă cu tot ceea ce s-a întâmplat aseară şi ceea ce sperăm noi să nu mai vedem niciodată", a mai adăugat Cristian Stîncatu, potrivit observatornews.ro.

Citeşte şi; Fiica masonului şef, proptită ca ambasador cultural. Imagini unicat de la cuibuşorul de 6.500 lire al şefei ICR Londra

Șefa ICR, obligată să se mute din apartamentul de lux

Șefa ICR Londra a devenit cunoscută după ce a refuzat să locuiască în chiria oferită de instituția pe care o conduce și a insistat să se mute într-un apartament de lux, pentru care statul a plătit lunar, din bani publici, suma de 6.500 de lire.

După izbucnirea scandalului, DNA a deschis o anchetă în cazul șefei Institutului Cultural Român de la Londra, iar acum aceasta este obligată să se mute din apartamentul închiriat de stat.

×
Subiecte în articol: ICR Catinca Maria Nistor
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close