Antena 3 CNN Actualitate Cum l-a scăpat pe "naşul" Băsescu de un dosar penal JUDECĂTORUL ÎCCJ Ilie Dragomir

Cum l-a scăpat pe "naşul" Băsescu de un dosar penal JUDECĂTORUL ÎCCJ Ilie Dragomir

Cum l-a scăpat pe "naşul" Băsescu de un dosar penal JUDECĂTORUL ÎCCJ Ilie Dragomir
Sursa foto: Foto captură Antena 3
22 Oct 2012   •   12:29

Mihai Gâdea a prezentat în ediţia de duminică seară a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 povestea şi legăturile preşedintelui Traian Băsescu cu regele asfaltului Costel Căşuneanu.

Dosarul în care Băsescu era acuzat de spalare de bani şi luare de mită în legătură cu o serie de afaceri imobiliare dubioase derulate cu vestitul asfaltator Costel Casuneanu a fost clasat chiar de către judecătorul interceptat în dosarul lui Blejnar, Ilie Iulian Dragomir.

Proaspat numit primar al Capitalei, Traian Băsescu cumpără de la "regele asfaltului", Costel Căşuneanu, o limuzina Mercedes Benz S500 cu doar 390 de milioane de lei, la cursul de atunci însemnand circa 13.000 de dolari. Chestionat de Jurnalul Naţional, Băsescu răspundea: “E un pret. Nu a fost degeaba'.
 
Acesta recunoştea totodată că omul de afaceri îi este “bun amic' şi că acesta a beneficiat de licenţe de transport pentru cele peste 100 de tiruri pe care le deţinea pe când Basescu era ministru. Licenţele erau limitate ca număr, pila la ministru, ca atare, deloc de neglijat.

La 9 august 2000, Traian Băsescu şi Costel Căsuneanu au cumparat, de la acelasi proprietar, câte un teren de 3-700 mp, în Aleea Privighetorilor, lângă Grădina Zoologică din Capitală. Pretul pieţei era de până la 200 euro mp. Traian Băsescu plăteşte doar 13 dolari mp, adică 1.483.244.000 lei, echivalentul a 50.000 de dolari, iar prietenul său cinci miliarde de lei vechi.

Doi ani mai tarziu, la 14 octombrie 2002, Traian Băsescu vinde acest teren de cinci ori mai scump decât l-a cumparat, chiar dacă preţul zonei nu crescuse de tot atâtea ori. Cumparatoarea care îi da 12 miliarde de lei vechi este Gabriela Blaj, din Oituz, cumnata lui Căşuneanu.

Întreaga afacere a fost demascată prin anchetele de presă conduse de jurnalista Oana Stancu şi prezentate în cadrul emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3.

În urma acestor dezvăluiri, Grupul pentru Investigaţii Politice, (GIP) a cerut trimiterea in judecată a lui Traian Băsescu pentru infracţiunile de spălare de bani şi luare de mită.

La 17 decembrie 2004, la cinci zile după ce fusese ales, dar încă neinvestit în funcţie, dosarul a fost închis. Nu pentru că tranzacţiile nu ar fi reale. Ci pentru că Traian Băsescu, ajuns presedinte, beneficia de imunitate.


VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close