x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Dan Andronic, despre întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea: Se primeau telefoane, date, totul avea legătură cu contextul electoral

de A.M.P   •   19 Apr 2017   •   21:41
Dan Andronic, despre întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea: Se primeau telefoane, date, totul avea legătură cu contextul electoral 482
Foto: Antena 3

Dan Andronic a vorbit, la Sinteza zilei, de la Antena 3, despre seara alegerilor prezidențiale din 2009, unde Laura Codruța Kovesi, George Maior și Florian Coldea au participat la cină organizată acasă la fostul ministru Gabriel Oprea. 

”Eu am încercat doar să redau faptele așa cum sunt. Sincer, nici eu nu m-am așteptat la această reacție, dar asta arată și că există foarte multe traume legate de 2009. (...) Când am ajuns acolo, l-am găsit și pe Maior, și pe Coldea și pe Kovesi în același loc”, a spus Dan Andronic.

”Am ajuns acasă la Gabriel Oprea între orele 21.30 și 22.00. (...) Era un context în care nu se sărbătorea nimic pentru că ce s-a întâmplat atunci a fost totul pe muchie de cuțit și într-o atmosferă extrem de tensionată. (...) Nu avea nimeni chef de sărbătorit victorii pentru că lucrurile nu erau calme. Vă aduc aminte ce ceea ce făceau Antena 3 și Realitatea TV, care erau convinse că Geoană a câștigat alegerile”, a spus Dan Andronic.

Întrebat ce făcea Coldea în biroul lui Oprea, Andronic a răspuns: ”Se primeau telefoane, toate discuțiile erau legate de ceea ce se întâmplă din punct de vedere politic. Când cineva primea un telefon ieșea din încăpere. Era o încăpere destul de mică și era chiar aglomerat. Nu pot să vă spun ce vorbeau și cât vorbeau și cu cu cine vorbeau, însă totul avea legătură cu contextul electoral”, a mai spus Andronic.

Dan Andronic a ținut să sublinieze că el nu a vorbit despre o fraudare a voturilor, ci despre o implicare a unor înalți funcționari ai statului în procesul electoral. „Dacă aveau ce să caute toți acești oameni într-o singură încăpere în noaptea alegerilor e o discuție pe care ar fi bine să o purtăm”, a mai spus Andronic.

 

 

sati