Antena 3 CNN Actualitate Dan Vîlceanu, despre consultanța USR de 25 de milioane de euro prin PNRR: ”Există o sumă alocată”

Dan Vîlceanu, despre consultanța USR de 25 de milioane de euro prin PNRR: ”Există o sumă alocată”

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a făcut precizări despre suma de 25 de milioane de euro alocată prin PNRR, negociată în mandatul miniștrilor USR, pentru consultanță în ceea ce privește înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS).

Dan Vîlceanu, despre consultanța USR de 25 de milioane de euro prin PNRR: ”Există o sumă alocată”
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2022   •   12:39

Ministrul Finanțelor a explicat că suma respectivă nu va fi alocată exclusiv consultanței, dacă costurile pentru acest serviciu nu vor atinge valoarea respectivă. Dacă valoarea consultanței va fi sub 25 de milioane de euro, restul sumei va fi distribuit altor investiții din sănătate.

„Am aflat că atunci când ministerul a fost preluat de domnul Cseke, deci înainte de domnul Rafila, nu existau foarte multe documente, dar în momentul de față nu se mai poate discuta despre asta. Au fost circulate toate documentele. Sunt discuții tehnice pe care le avem săptămânal cu Comisia, la care participă miniștrii de resort. (...)

Există o sumă alocată pentru ANDIS. 5 milioane (n.r. pentru funcționarea agenției) cu 25 de milioane (n.r. pentru consultanță). Evident că dacă în loc de 30 de milioane înființarea ANDIS va costa 10 milioane de exemplu, restul de 20 de milioane îi poți folosi la alte investiții.

Nu este semnat niciun contract pentru că la momentul la care noi vorbim investițiile din domeniul sănătății sunt în zona de acte normative, de hotărâri de guvern.”, a precizat Dan Vîlceanu.

Citește și: Detalii din marea împărţeală pe filiera consultanţelor din PNRR în valoare de 25 milioane de euro

Precizările ministrului Fondurilor Europene vin după ce ministrul Sănății, Alexandru Rafila, a remarcat faptul că consultanța valorează mai mult decât obiectivul.

Rafila a mai spus că nu a avut acces la documentele acestui program. „Ceea ce a fost foarte ciudat este că niciun angajat din ministerul Sănătății nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program. A fost lucrat pe persoană fizică, nu știu cum a fost lucrat", a susținut  Alexandru Rafila.

Dan Vîlceanu a precizat astăzi că ”toate documentele au fost circulate”:

„Am aflat că atunci când ministerul a fost preluat de domnul Cseke, deci înainte de domnul Rafila, nu existau foarte multe documente, dar în momentul de față nu se mai poate discuta despre asta. Au fost circulate toate documentele. Sunt discuții tehnice pe care le avem săptămânal cu Comisia, la care participă miniștrii de resort.”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

×
Subiecte în articol: Dan Vîlceanu PNRR
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close