Antena 3 CNN Actualitate Deputat român: "9.000 de lei reprezintă o indemnizaţie decentă. Vreţi să venim desculţi?"

Deputat român: "9.000 de lei reprezintă o indemnizaţie decentă. Vreţi să venim desculţi?"

Deputat român: "9.000 de lei reprezintă o indemnizaţie decentă. Vreţi să venim desculţi?"
Sursa foto: foto: Agerpres
21 Feb 2018   •   20:34

Deputatul neafiliat Remus Borza a declarat, miercuri, de la Tribuna Parlamentului, că indemnizaţia de 9.000 de lei pe care parlamentarii o primesc este „decentă”.

„Ce ipocrizie e mai mare decât să votezi împotriva propriilor indemnizaţii şi să te calci pe picioare la casierie ca să le încasezi? Nu am văzut niciun semnatar din cei 52 pe moţiunea simplă că s-au legat cu lanţuri ca o formă de protest împotriva acestor indemnizaţii sau că au refuzat să le încaseze, după cum nici la USR nu am văzut niciun coleg care să dea o declaraţie la casierie prin Secretariatul general, că refuză încasarea indemnizaţiei”, a declarat Borza, potrivit gandul.info.

Remus Borza a susţint că „un demnitar prost plătit este vulnerabil la prostie şi la corupţie” şi le-a cerut colegilor săi „să pună la adăpost demnitarii acestei ţări de astfel de tentaţii”.

„Dragii mei, până la urmă indemnitaţia este un drept constituţional pe care ca orice demnitar avem dreptul să o încasăm. Ce pretenţii aveţi? Să venim desculţi, să venim în cioareci, în opinci, în blugi? (...) Este o indemizaţie decentă 9.000 de lei. Nu spun că e mică, nu spun că e mare. (...) un demnitar prost plătit este vulnerabil la prostie şi la corupţie. Haideţi să punem la adăpost demnitarii tării de astfel de tentaţii! (...)”, a adăugat Remus Borza.

×
Subiecte în articol: Remus Borza
Parteneri
Furtuna Mathis ajunge în România | Anunţul meteorologilor ANM
x close