Antena 3 CNN Actualitate Deşeuri medicale abandonate în apropiere de Piaţa Victoriei. Ace folosite şi fiole pline cu sânge, pe marginea drumului

Deşeuri medicale abandonate în apropiere de Piaţa Victoriei. Ace folosite şi fiole pline cu sânge, pe marginea drumului

Deşeuri medicale abandonate în apropiere de Piaţa Victoriei. Ace folosite şi fiole pline cu sânge, pe marginea drumului
Sursa foto: Foto: www.timeshighereducation.co.uk
03 Noi 2014   •   21:20

O bombă biologică a stat ore în şir, pe trotuar, chiar în centrul capitalei. Alertate de reporterul Antena 3, autorităţile au ezitat să intervină pentru că habar n-aveau ce să facă. Când s-au dumirit autorităţile, în sfârşit, că e vorba de hazard biologic, au intrat în priză. Dar nu i-au găsit pe toţi cei care trebuiau să intervină. Mai exact, cei de la Garda de Mediu erau de negăsit. Acum, poliţia încearcă să afle cine a lăsat în stradă deşeurile medicale.

Deşeurile medicale au fost lăsate aproape de Piaţa Victoriei. Ace folosite, fiole pline cu sânge şi alte deşeuri medicale au stat pe marginea drumului ore bune.

După două ore de linişte, un echipaj al Poliţiei locale a împrejmuit zona, în aşteptarea personalului specializat. Toate autorităţile au fost anunţate. Doar Garda de Mediu, care trebuia să constate neregulile şi să ia măsurile necesare, n-a fost de găsit. Nici Poliţia nu a reuşit să dea de cineva la telefon.

Într-un final, a fost trimis un echipaj de decontaminare al Pompierilor, să elibereze zona. La Garda de Mediu a început ancheta internă, să afle cine e de vină pentru lipsa de reacţie. Iar poliţia caută vinovatul. Cei care vor fi găsiţi responsabili pentru abandonul deşeurilor medicale riscă dosar penal.

Pentru că prezintă risc ridicat de contaminare, deşeurile medicale au regim special şi sunt distruse în centre ecologice autorizate.

×
Subiecte în articol: Garda de mediu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close