Antena 3 CNN Actualitate Detonare eşuată a unui turn din Dej

Detonare eşuată a unui turn din Dej

Detonare eşuată a unui turn din Dej
Sursa foto: Foto: qbox.ro
12 Ian 2011   •   22:45

Un turn care a fost dinamitat marţi, dar s-a încăpăţânat să rămână în picioare, ameninţă să se prăbuşească. Construcţia are 204 metri şi se află în mijlocul unei platforme industriale din Dej. În jurul ei sunt mai multe fabrici care şi-au oprit activitatea pentru a-şi proteja angajaţii. Şi nu e tot. Se pare că detonarea eşuată nu avea toate avizele obligatorii.

Cele 150 de kg de dinamită nu au fost suficiente pentru a pune la pământ colosul de beton.

Turnul de 204 metri, construit în "Epoca de aur" în mijlocul unei platforme industriale, abia dacă s-a clătinat. Ce nu a funcţionat, nu se ştie încă. Firma care trebuia să facă demolarea e însă criticată.

Explozia a afectat baza turnului, interiorul din fibră de sticlă dar nu şi betonul armat din exterior.

După detonarea eşuată, turnul se poate prăbuşi în orice moment. Iniţial, el ar fi trebuit să cadă înspre un teren liber. Acum nimic nu mai e sigur. Motiv de reală îngrijorare pentru zecile de oameni care muncesc în clădirile din apropierea turnului. La numai 200 de metri în stânga turnului este o fabrică de prelucrare a lemnului în care s-a oprit activitatea.

Pirotehniştii care au ratat ieri demolarea sunt convinşi că doar mai multă dinamită va pune turnul la pământ. Turnul de 204 metri trebuia să fie demolat pentru că terenul terenul fostului combinat din Dej a fost vândut unor investitori chinezi.

×
Subiecte în articol: Dej turn demolare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close