Antena 3 CNN Actualitate Dick Cheney: Bush a devenit mai ?moale? în timpul celui de-al doilea mandat

Dick Cheney: Bush a devenit mai ?moale? în timpul celui de-al doilea mandat

Dick Cheney:  Bush a devenit mai ?moale? în timpul celui de-al doilea mandat
Sursa foto: disck cheney
14 Aug 2009   •   12:16

Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney, s-a distanţat tot mai mult şi era nemulţumit de George Bush în al doilea mandat, apreciind că şeful său devine moale în privinţa războiului contra terorismului.
Dezvăluirile au fost făcute de Cheney, considerat creierul din spatele multor măsuri dure ale lui Bush? invazia din Irak, torturarea suspecţilor, în momentul în care a discutat despre viitoarele sale memorii cu colegi şi experţi.
A reieşit că Bush a devenit mai moale în ultimii ani ca preşedinte, deoarece s-a îndepărtate de politica "eşti cu noi sau împotriva noastră", aplicată după atacurile de la 11 septembrie.
În ultimele zile ale administraţiei sale, Bush a oprit torturarea suspecţilor de terorism, a închis scrisorile secrete CIA, a cerut aprobarea Congresului pentru supraveghere internă, a scos Iranul şi Phenianul de pe axa răului.
Potrivit unor surse citate de Washington Post, aceste acţiuni l-au deranjat pe Cheney .
"În al doilea mandat simţea că Bush se îndepărtează de el. El declara că Bush era modelat de reacţia publică şi de critici. Era mai maleabil la aceasta. Implicaţiile erau că Bush devenise mai moale, şi nu mai urma sfatul lui Cheney. Arăta o independenţă care nu a fost prevăzută. Era clară că doctrina lui Cheney era de fier- fără scuze. fără explicaţii, iar Bush devenise mai conciliant", explica o sursă care a asistat la discuţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Bush razboiul din Irak
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close