Antena 3 CNN Actualitate Dincolo de ştiri: Ce se află dincolo de cuvintele Elenei Udrea?

Dincolo de ştiri: Ce se află dincolo de cuvintele Elenei Udrea?

Dincolo de ştiri: Ce se află dincolo de cuvintele Elenei Udrea?
07 Feb 2015   •   20:09

Cristina Ţopescu a făcut sâmbătă, la "Dincolo de Ştiri", o caracterizare inedită a omului politic Elena Udrea.

Invitat în cadrul emisiunii, în direct din studioul de la Cluj, a fost Ion Novăcescu, specialist în comunicare. Acesta a analizat limbajul non-verbal al Elenei Udrea şi a încercat să explice semnificaţiile fiecărui gest, fiecărei expresii faciale.

"oricum, cei care studiază stiintific microexpresiile faciale si limbajul nonverbal spun că nu pot stabili cu precizie si fără umbră de indoială dacă cineva minte sau nu. Cu alte cuvinte nu există o microexpresie standard pentru minciună" a precizat Cristina Ţopescu, subliniind faptul că discuţia se bazează pe probabilităţi şi nu certitudini. 

"În secunda 0 este doamna Udrea cea autentică. În secunda 1 domnia sa îşi asumă sinele social şi profesional. Doamna Udrea îşi pune masca. În secunda doi îşi apleacă privrirea, ceea ce poate fi interpretat că îl desconsideră, sau este chiar dispreţ faţă de interlocutor" a explicat Ion Novăcescu.

Acesta a analizat şi o altă porţiune din interviul acordat de Elena Udrea, despre care crede că este resemnată în privinţa consecinţelor afirmaţiilor sale.

"Acest interviu a fost foarte bine pregătit, a fost analizat cu atenţie. Din punct de vedere simbolic şi vizual, doamna Udrea a vrut să obţină avantaje. Observaţi cadrul, scena pe care performează omul politic Elena Udrea seamănă mai mult cu o anchetă" a mai spus Ion Novăcescu.

×
Subiecte în articol: Dincolo de stiri Elena Udrea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close