Antena 3 CNN Actualitate Directorul SRI: Omar Hayssam îşi va ispăşi pedeapsa în România

Directorul SRI: Omar Hayssam îşi va ispăşi pedeapsa în România

Directorul SRI: Omar Hayssam îşi va ispăşi pedeapsa în România
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Noi 2010   •   18:25

Omar Hayssam îşi va ispăşi pedeapsa în România, susţine directorul SRI, George Maior. Invitat la o emisiune de la postul public de televiziune, Maior a atras atenţia asupra pericolelor cu care se confruntă serviciile de informaţii din ţara noastră.

George Maior îşi menţine declaraţia făcută în urmă cu un an, când spunea că sirianul Omar Hayssam îşi va ispăşi perioada de detenţie în ţara noastră.

Directorul SRI nu a spus când ar putea fi extrădat Hayssam. Preşedintele Siriei va veni în România zilele următoare, aşa că un eventual acord de extrădare al lui Omar Hayssam ar putea fi discutat cu autorităţile de la Bucureşti.

Directorul Serviciului de Informaţii a atras, însă, atenţia asupra pericolelor cu care se confruntă serviciile de informaţii din ţara noastră.

De asemenea, George Maior a dat asigurări că românii nu au nici un motiv de teamă în privinţa unor eventuale ameninţări teroriste.

Totuşi, SRI este interesat de ameninţările împotriva unor ţări ca Franţa sau Marea Britanie, fiindcă în atentatele petrecute în trecut în aceste state au fost omorâţi sau răniţi şi cetăţeni români.

 


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close