Antena 3 CNN Actualitate Educaţia, făcută cu pumnul. Statistici halucinante arată că 60% din copiii din România mănâncă bătaie de la părinţi

Educaţia, făcută cu pumnul. Statistici halucinante arată că 60% din copiii din România mănâncă bătaie de la părinţi

Educaţia, făcută cu pumnul. Statistici halucinante arată că 60% din copiii din România mănâncă bătaie de la părinţi
de O.P.    |    19 Mar 2013   •   05:57

Bătaia încă este ruptă din rai! O arată cifrele îngrijorătoare ale unui studiu privind copiii abuzaţi, realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii. Potrivit sociologilor, care au studiat problema abuzului în ultimii zece ani, peste 60 la sută dintre copii spun că iau bătaie de la părinţi.

Dacă mai bine de jumătate dintre copiii intervievaţi de sociologi au afirmat că au fost bătuţi acasă de către părinţi, adulţii au fost mai reţinuţi în declaraţii. Potrivit datelor oficiale, doar 38% dintre părinţi recunosc faptul că-şi bat copiii. Unul din cinci părinţi a afirmat, chiar, că bătaia    poate fi considerată un mijloc prin care îşi educă odrasla. Iar părinţii par să aleagă mijloacele clasice de a-şi pedepsii urmaşii.

Ca şi atunci când erau ei copii, cea mai "populară" metodă este bătaia cu băţul sau cu nuiaua. 13 dintre părinţi mai folosesc şi acum cureaua, iar 8% se folosesc de lingura de lemn. Iar copiii nu scapă de violenţă nici la şcoală.

7% dintre puştii intervievaţi spun că sunt bătuţi chiar în sălile de clasă, de către profesori. Cei mai mulţi, însă, au parte de violenţă emoţională. Unul din trei copii este jignit şi etichetat de către cadrele didactice, de faţă cu toţi colegii. Iar aproape toţi elevii sunt certaţi în public atunci când greşesc.

Organizaţia Salvaţi Copiii a realizat primul studiu din ultimii zece ani din România referitor la abuzurile fizice şi emoţionale la adresa copiiilor.



×
Subiecte în articol: copii abuzati
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close