Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii români, rezultat istoric la Olimpiada Internațională de Matematică: Cinci medalii de aur și una de argint

Elevii români, rezultat istoric la Olimpiada Internațională de Matematică: Cinci medalii de aur și una de argint

Elevii români au obținut cinci medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată la Chiba, în Japonia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2023   •   21:23

Potrivit Ministerului Educației, cu aceste rezultate, România a ocupat locul unu între țările din Europa și locul patru în clasamentul pe națiuni, fiind cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani.

"Cinci medalii de aur, o medalie de argint și un total de 208 de puncte clasează România pe cea mai bună poziție din ultimii 24 de ani, fiind depășită doar de China, Statele Unite ale Americii și Koreea”, a transmis Ministerul Educației.

Au obținut medalii de aur David-Andrei Anghel (Liceul Internațional de Informatică, București), Andrei Moldovan (Liceul Internațional de Informatică, București), Robert Dragomirescu (Liceul Internațional de Informatică, București), Pavel Ciurea (Liceul Internațional de Informatică București) și Andrei Chiriță (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București).

Medalia de argint a fost obținută de Radu Lecoiu, de la Liceul Internațional de Informatică București.

Citește și: Cei mai buni elevi din ţară la Geografie participă la Concursului de Comunicări Ştiinţifice

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și însoțită de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, de Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educației, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close