Antena 3 CNN Actualitate Educație EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Ultimele informații pentru elevii de clasa a VIII-a

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Ultimele informații pentru elevii de clasa a VIII-a

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Ultimele informații pentru elevii de clasa a VIII-a
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Iun 2018   •   21:46

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Elevii claselor a VIII-a termină vineri cursurile. Luni, 11 iunie, are loc prima probă a Evaluarii Naționale, la Limba și literatura română.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Elevii din clasa a VIII-a încheie vineri, 8 iunie, anul școlar. Tot vineri, 8 iunie, este și ultima zi în care elevii se pot înscrie la Evaluarea Națională 2018.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. De luni, ei intră în febra examenelor de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Luni, 11 iunie, elevii vor susține prima probă, cea la Limba și literatura română. Miercuri, 13 iunie, are loc a doua probă, cea la Matematică. Joi, 14 iunie, are loc proba la Limba și literatura maternă.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Lista de modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2018 au fost construite în funcţie de următoarele trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fişiere pentru examenul naţional de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăyut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018. Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare este instituţia din subordinea Ministerului Educaţiei specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close