Antena 3 CNN Actualitate Educație Olimpiadele Preşcolarilor. Copii cu vârste cuprinse între trei și șase ani au participat la prima olimpiadă din viața lor

Olimpiadele Preşcolarilor. Copii cu vârste cuprinse între trei și șase ani au participat la prima olimpiadă din viața lor

Olimpiadele Preşcolarilor. Copii cu vârste cuprinse între trei și șase ani au participat la prima olimpiadă din viața lor
de S.T.    |    27 Ian 2017   •   15:02

Copii cu vârste cuprinse între trei și șase ani au participat la prima olimpiadă din viața lor. Chiar dacă abia au învățat să pășească singuri și să se facă înțeleși, cei mici ne surprind prin talentul și dorința de cunoaştere.

Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României organizează, din 2013, singurul concurs național care oferă posibilitatea obiectivă de evaluare a nivelului de dezvoltare educațională și emoțională.

La cea de a 16-a ediție a Olimpiadei preșcolarilor, copiii au avut la dispoziție o jumătate de oră pentru a rezolva mai multe exerciții de logică, desen creativ și puzzle, şi au primit îndrumări din partea specialiştilor fundației Dan Voiculescu.

Pe lângă faptul că au reușit să își descopere noi abilități, cei mici au aflat și care sunt domeniile în care excelează. Un alt scop al proiectului Olimpiadele Preşcolarilor este identificarea copiilor supradotați, cu un IQ ridicat, în vederea dezvoltării calităților native, precum și sprijinirea acestora în vederea unei dezvoltări armonioase a personalității lor.

Începând cu anul 2013, concursul naţional „Olimpiadele Preșcolarilor” se desfășoară în cadrul mai multor ediţii, pe parcursul fiecărui an. Copiii se pot înscrie pentru una din cele trei categorii de vârstă din concurs: 3-4 ani, 4-5 ani sau 5-6 ani.

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close