Antena 3 CNN Actualitate Educație Rezultate repartizare la admitere liceu 2023 pentru Timiș

Rezultate repartizare la admitere liceu 2023 pentru Timiș

Rezultatele repartizării computerizate la admitere liceu 2023 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe edu.ro.

Rezultate repartizare la admitere liceu 2023 pentru Timiș
Sursa foto: edu.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2023   •   14:05

Rezultatele repartizării computerizate de la admitere liceu 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a au fost publicate de către Ministerul Educației pe site-ul edu.ro.

Rezultatele repartizării de la admitere liceu 2023, pentru Timiș, pot fi văzute pe site-ul edu.ro introducând codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală.

Elevii pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere.

Admiterea la liceu în 2023 s-a făcut pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională 2023, întrucât media claselor V-VIII nu mai este luată în considerare, potrivit ordinului privind organizarea şi desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024.

Rezultate Admitere liceu 2023 pentru Timiș

Calendar admitere la liceu pentru anul școlar 2023-2024

Spre deosebire de anii precedenți, în 2023, media claselor V-VIII nu a fost luată în calcul la admitere liceu 2023.

Calendarul admiterii la liceu 2023 a fost publicat în Monitorul Oficial, iar acesta arată în felul următor:

  • 6-7 și 10-14 iulie – introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere;
  • 6-7 și 10-14 iulie – verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată;
  • 17 iulie – termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată. Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean/al municipiului București;
  • 17 iulie – transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată;
  • 18 iulie – verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională;
  • 18 iulie 2023 – corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată;
  • 19 iulie – comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal și afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București;
  • 20-25 iulie 2023 – depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;
  • 25 iulie – transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere;
  • 26-28 iulie – rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere la liceu

Pentru confirmarea locului la liceu, următorul pas este depunerea dosarului de înscriere la secretariatul școlii la care au fost elevii repartizați.

Elevii trebuie să se prezinte la școală însoțiți de un părinte și să depună un dosar cu o serie de documente.

Elevii care au fost repartizați la un liceu, trebuie să ajungă la secretariat în perioada 20-25 iulie și să depună dosarul de înscriere.

Dosarul de înscriere la liceu pe care elevul trebuie să-l depună trebuie să cuprindă cerere de înscriere, carte de identitate, certificat de naştere, copii de pe actele de identitate ale părinţilor, adeverinţă cu notele şi media generală de la Evaluarea Naţională 2023 şi foaia matricolă pentru clasele V-VIII, foaie matricolă ce trebuie să includă şi calculul mediei generale.

A doua etapa de admitere la liceu 2023-2024

În cea de-a doua etapă de admitere la liceu 2023 participă elevii de clasa a VIII-a care au fost repartizați computerizat în prima etapă, însă nu şi-au depus dosarele de înscriere la termen.

Tot în cea de-a doua etapă de admitere la liceu 2023 participă şi candidaţii care au fost respinşi la liceele care au organizat probe de aptitudini.

Potrivit calendarului oficial, în data de 28 iulie 2023 vor fi afișate pe site-ul ISJ-urilor situația locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum şi a celor destinate candidaților cu cerinţe educaţionale speciale, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limba moderna ori materna.

  • 28 iulie – Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă.
  • 31 iulie – Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru romi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.
  • 1-2 august – Desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.
  • 3-4 august – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificarea cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații.
  • 7-9 august – Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificarea cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru romi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă. Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională.
  • 10-11 august – Repartizarea candidaților din etapa a doua, de către Comisia de admitere județeană/a municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de Comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al Municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 5 iulie 2023.
  • 11 august – Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.
×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close