Antena 3 CNN Actualitate Este sigur! Alocațiile copiilor nu se vor dubla de la 1 august. Orban: Au fost dublate în 2019!

Este sigur! Alocațiile copiilor nu se vor dubla de la 1 august. Orban: Au fost dublate în 2019!

Alocațiile copiilor nu se vor dubla de la 1 august, anunță premierul Ludovic Orban. În schimb, în următoarele două săptămâni, Executivul va veni cu un plan de majorare a alocațiilor procentual, mai spune Orban.

Este sigur! Alocațiile copiilor nu se vor dubla de la 1 august. Orban: Au fost dublate în 2019!
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    18 Iul 2020   •   13:29

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15%, n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posiblitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a declarat sâmbătă Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că Guvernul doreşte să majoreze alocaţiile copiilor, dar nu deodată.

„Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, a spus Ludovic Orban.

Vă reamintim că Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională ordonanța prin care Guvernul a amânat termenul de majorare a alocațiilor la data de 1 august, iar specialiștii au spus că acestea ar fi trebuit mărite încă de acum 7 luni.

În plus, consilierul fostului ministru al Muncii Olguța Vasilescu a anunțat că va intenta un proces colectiv pentru a obliga Executivul să mărească alocațiile, deci să respecte legea.

×
Subiecte în articol: alocaţii Ludovic Orban
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close