Antena 3 CNN Actualitate Exclusiv | Cum va arăta registrul traficanţilor de droguri din România

Exclusiv | Cum va arăta registrul traficanţilor de droguri din România

Antena 3 CNN a obținut, în exclusivitate, informații despre cum va arăta registrul traficanților de droguri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   08:27

Potrivit documentului obținut de Antena 3 CNN, registrul traficanților de droguri va urma modelul celui care se referă la agresorii sexuali.

În registru vor ajunge toți cei prinși cu substanțe interzise, fie automat prin preluarea datelor din cazierul judiciar, fie nominal.

Poliția este cea care va avea acces la acest registru.

Acesta este un Proiect de lege pe surse care ar urma să fie depus în Parlament de către grupul Partidului Național Liberal, un proiect prin care urmează să se înființeze Registrul Național al traficanților de droguri, un registru în care să fi trecuți toți cei prinși cu substanțe interzise.

Citește și: Prăjituri, jeleuri şi dispozitive de vapat cu droguri, vândute inclusiv copiilor de zeci de firme din toată ţara

Sunt menționate în acest proiect atât modalitățile după care ar urma să funcționeze registrul, dar și cine poate avea la datele din el.

Spre exemplu, cei menționați în acest registru vor fi obligați să se prezinte la trei luni la poliție și să declare detalii cu privire la activitatea pe care o desfășoară, la persoane cu care locuiesc sau intră în contact sau la locurile pe care le frecventează.

Totodată, la trei luni, poliția le va verifica locuințele și dacă doresc să părăsească locuința de domiciliu pentru o perioadă mai lungă de 7 zile vor fi nevoiți să declare acest lucru la poliție.

Rămâne de văzut cum va arata formula finală.

×
Parteneri
O tânără de 17 ani a murit nevinovată în Timişoara
x close