Antena 3 CNN Actualitate Executivul dă bani pentru amenajarea de spaţii verzi în zonele afectate de inundaţii

Executivul dă bani pentru amenajarea de spaţii verzi în zonele afectate de inundaţii

Executivul dă bani pentru amenajarea de spaţii verzi în zonele afectate de inundaţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iul 2010   •   12:28

Guvernul Boc a găsit soluţia pentru a rezolva dezastrul produs de inundaţii. Jurnaliştii de la Financiarul susţin că Executivul a dat bani pentru amenajarea unor locuri de joacă. La Dorohoi, de exemplu, au fost alocaţi peste 200.000 de euro pentru iarbă, flori şi alte amănunte de peisaj.

În zilele în care oamenii mureau luaţi de viituri, Guvernul dezbătea alocarea a 100 de milioane de lei pentru locuri de joacă pentru copii şi lucrări peisagistice. Guvernul a avut grijă ca pe lista sa fie primari prin care PDL a avut rezultate bune la alegeri, scrie Financiarul.

Pagubele provocate de inundaţiile de la sfarsitul lunii iunie în judeţul Botoşani au fost estimate la 25 de milioane de euro. Au fost inundate 545 de anexe gospodareşti, din care 218 au fost distruse complet. Totodată, apele au mai afectat 10 scoli, doua grădiniţe şi o bază de tratament din municipiul Dorohoi.

În ultima zi a lunii trecute, Guvernul a semnat actul prin care aproba suma de 749.000 de lei pentru ?reabilitarea, modernizarea si extinderea Parcului ŤCholetť Dorohoi".

Şi oraşul Roznov, din judeţul Neamţ, a fost greu încercat de trecerea apelor. 12 gospodarii au fost afec­tate de inundaţii. Infiltraţiile au afectat si subsolul Primariei. La trei zile după furtună, Guvernul a aprobat proiectul de reabilitare a parcului, pentru care a alocat aproape 400.000 de lei.

În comuna Tărcău apele au distrus mai multe gospodării şi podeţe, iar Guvernul Boc s-a gândit că e nevoie de aproape un milion de lei, pentru realizarea de spatii verzi.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: executiv guvern inundatii inundatii romania
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close