Antena 3 CNN Actualitate Florin Zamfirescu: Principiul "libertate, egalitate, fraternitate" este o minciună

Florin Zamfirescu: Principiul "libertate, egalitate, fraternitate" este o minciună

Florin Zamfirescu: Principiul "libertate, egalitate, fraternitate" este o minciună
Sursa foto: Foto: VideoNews
26 Dec 2015   •   23:45

Maestrul Florin Zamfirescu a fost invitatul Cristinei Ţopescu, în ediţia de săptămâna aceasta a emisiunii "Dincolo de Ştiri". 

 
Maestrul a explicat că România s-a trezit, pe parcursul ultimilor ani, că s-a înhămat la ceva fals. 
 
"Noi nu ne-am imaginat, în 2007, când am intrat în UE, că nu intrăm într-un mediu multicultural, ci într-o păstrăvărie. Trebuie să fim toţi la fel, să ni se anuleze capacităţile, cultura, limbile. Noi părem acum Ghiţă Contra. Cum adică, am vrut în UE şi acum ne revoltăm? Noi credeam că intrăm într-un mediu în care diversitatea este puterea. Nu o să poată nimeni să impună poporului român ceva."
 
Maestrul a opinat şi de ce principiul "egalitate, libertate, fraternitate" nu poate fi aplicat în realitate. 
 
"Nu poţi să fii liber dacă impui egalitate. Egalitatea este criminală, este patul lui Procust. Nu suntem toţi la fel. Nici nu vrem să fim la fel. Am plecat greşit, de la "egalitate, libertate, fraternitate" este o minciună. Nu pot exista aceşti trei termeni în acelaşi timp. Fiecare este just independent, nu luat împreună. Începând din 45, milioane de oameni au fost decimaţi din raţiuni de egalitate şi libertate. Mie îmi e ruşine când trec prin faţa lui Maniu, Brătienii, acum scoatem şi punem la loc statui. Mă aştept să îl văd şi pe Ceauşescu la un moment dat tras în statuie."
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close