Antena 3 CNN Actualitate Garda de Mediu, în control la pădurea familiei Cîțu. Tăriceanu: A pus mâna pe topor și a rașchetat tot

Garda de Mediu, în control la pădurea familiei Cîțu. Tăriceanu: A pus mâna pe topor și a rașchetat tot

Garda de Mediu a ajuns miercuri în control la pădurea aflată în proprietatea familiei lui Florin Cîțu. Potrivit declarației sale de avere, Florin Cîțu deține împreună cu fratele său 75 de hectare de pădure din comuna Voineasa, județul Vâlcea.

Garda de Mediu, în control la pădurea familiei Cîțu. Tăriceanu: A pus mâna pe topor și a rașchetat tot
Sursa foto: Hepta
11 Iun 2020   •   10:34

Pământul deținut de Cîțu ar fi fost defrișat. Ar fi vorba de 2472 mc de lemn tăiat. La un hectar sunt 300 de mc într-o pădure de 80-100 de ani.

Florin și George Cîțu au încercat încă din 2014 să atragă investitori pentru a construi un complex turistic format din hotel, pârtie de schi și case de vacanță. 

Frații Cîțu mai doreau să construiască un ștrand plutitor pe lacul Vidra, care iarna să se transforme în patinoar, precum și un debarcader. De asemenea, în plan mai era un complex comercial, un restaurant, un camping, o tabără de schi, o păstrăvărie și un amfiteatru exterior.

Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu:

"CÎȚULE, DAR CU CODRUL CE-AI AVUT?

Oare când o să treacă o zi fără să auzim de vreo nefăcută a dlui Cîțu Jr? Dacă nu se luptă cu pensionarii și cu alocațiile copiilor, dl Cîțu Jr se ocupă de bunăstarea personală.

Am văzut că a mers atât de departe în dorința de a recupera pentru părinții lui un teren în valoare de 10 milioane euro încât a desființat Direcția Juridică a ministerului pe care îl conduce.

Ieri am aflat că niște copaci, vreo câteva hectare de pădure în fapt, îi stăteau în calea unei dezvoltări imobiliare. Ce a făcut? A pus mâna pe topor și a rașchetat tot ce îi stătea în cale. Care aprobări? Ce respect pentru mediu? Când ești prim-ministrul “el fugitivo” îți permiți!

Un nou motiv pentru care dl Cîțu Jr trebuie să plece din funcție împreună cu toți finii și prietenii finilor pe care i-a instalat în funcții gras plătite", scrie Tăriceanu pe Facebook.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close