Antena 3 CNN Actualitate Ce i-a făcut Gheorghe Moroșan unui bărbat din comuna natală. Omul a pierdut trei dinți și a avut nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale

Ce i-a făcut Gheorghe Moroșan unui bărbat din comuna natală. Omul a pierdut trei dinți și a avut nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale

Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroșan, are mai multe antecedente penale. De la furt și condus sub influența băuturilor alcoolice, până la vătămare corporală gravă.

Ce i-a făcut Gheorghe Moroșan unui bărbat din comuna natală. Omul a pierdut trei dinți și a avut nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale
de Laura Dinu    |    05 Mar 2021   •   13:52

Se pare că, în 2001, Gheorghe Moroșan a fost pus sub acuzare pentru vătămare corporală gravă, după ce a desfigurat un sătean din localitatea natală, cu care, potrivit anchetatorilor, se afla într-un conflict mai vechi.

Totul s-a întâmplat, mai exact, pe 11 octombrie 2001. În urma incidentului, victima a avut nevoie de 15-16 zile de îngrijiri medicale, potrivit datelor reținute în hotărârea judecătorească.

Victima a pierdut trei dinți și a suferit plăgi, contuzii și echimoze

În acea zi, Gheorghe Moroșan a venit cu mașina de la Onești la gospodăria pe care familia o deținea în satul Bogdănești. În momentul în care a coborât din autoturism, a dat nas în nas cu vecinul care așeza cocenii cu o furcă.

După un schimb dur de replici, Moroșan a smuls furca din mâna consăteanului, apoi l-a lovit cu capul în față, trântindu-l în șanțul din apropiere și lovindu-l în continuare cu furca.

Norocul săteanului a fost că mai mulți martori au intervenit pentru a-l salva din mâinile agresorului. Unul dintre ei a urcat bărbatul rănit în mașina lui Moroșan și l-a transportat la spitalul din Onești.

Potrivit expertizei medico-legale, victima a suferit plăgi, contuzii, echimoze, iar trei dinți i-au fost smulși în urma loviturilor. Daune civile de peste 2.000 de lei. În fața instanței, Moroșan a invocat legitima apărare, susținând că ar fi apucat coarnele furcii cu mâna, pentru a nu fi lovit, moment în care celălalt bărbat s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut cu fața de podeț. 

Apărarea sa nu a fost acceptată de instanță, nefiind susținută de probe. Moroșan a fost obligat să achite daune civile victimei în cuantum de 2.335 de lei, scrie Libertatea
 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Moroşan
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close