Antena 3 CNN Actualitate Grupul de Investigaţii Politice cere anchetarea asocierii dintre o firmă a familiei Băsescu şi o staţiunea de cercetare

Grupul de Investigaţii Politice cere anchetarea asocierii dintre o firmă a familiei Băsescu şi o staţiunea de cercetare

Grupul de Investigaţii Politice cere anchetarea asocierii dintre o firmă a familiei Băsescu şi o staţiunea de cercetare
Sursa foto: Statiune
01 Apr 2009   •   17:53

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) cere anchetarea asocierii între o firmă a familiei preşedintelui Traian Băsescu şi o staţiunea de cercetare din Constanţa. Instituţia a participat cu un teren de 30 de hectare, iar firma familiei Băsescu, cu promisiunea că vă finanţa activitatea asociaţiei. Terenul este situat între Agigea şi Eforie Nord.

Preşedintele GIP, Mugur Ciuvică, susţine că afacerea este similară scandalului legat de "Băneasa Investment".

Contractul dintre Global Business & Investments, firma familiei Băsescu şi Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultură din Constanţa are ca obiect exploatarea agricolă a terenului, deşi principalul obiect de activitate al firmei este dezvoltarea imobiliară.
Mugur Ciuvică susţine că Global Business & Investments este "deţinută şi administrată de copiii şi apropiaţii lui Mircea Băsescu", fratele preşedintelui Traian Băsescu fiind "implicat direct în activitatea acestei societăţi".

Contractul este încheiat pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de prelungire. GIP susţine că "asociatul principal", Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare, are dreptul la 30% din profit, iar "asociatul secundar" Global Business & Investments beneficiază de 70% din profit.

În replică, Mircea Băsescu susţine că nu este nimic ilegal în contractul încheiat de firma copiilor săi. Mai mult, terenul în cauză aparţine statului.

Grupul de Investigaţii Politice solicită autorităţilor statului anchetarea modului în care s-a făcut transferul celor 30 de hectare de teren ale Fermei Agigea.

Antena 3


×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close