Antena 3 CNN Actualitate Guvernul, scandal cu președintele Iohannis pentru banii pe care acesta îi datorează Fiscului

Guvernul, scandal cu președintele Iohannis pentru banii pe care acesta îi datorează Fiscului

Guvernul, scandal cu președintele Iohannis pentru banii pe care acesta îi datorează Fiscului
28 Aug 2018   •   17:12

Document-bombă primit de Antena 3, care vine să reaprindă scandalul banilor pe care Ministerul de Finanțe se chinuie să-i recupereze de la președintele Iohannis, în contul chiriei pe care acesta a încasat-o pentru imobilul pe care l-a pierdut în instanță și care aparține, de fapt, statului român. 

„Situația e cea pe care ANAF-ul v-a transmis-o, în sensul că domnul președinte nu are restanțe față de stat. În ceea ce privește suma despre care noi discutam săptămânile trecute este suma pe care, odată ce acest imobil va figura în proprietatea statului, domnul președinte va trebui să o dea către statul român. Dar până atunci, dânsul nu figurează la ANAF cu restanțe”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, la Antena 3. 

„Nu e o îndârjire a noastră față de cineva anume. Este o îndârjire a Ministerului de Finanțe și a ANAF-ului să se aplice legea. Nu vreau să cred, refuz să cred că domnul președinte întoarce o practică a Ministerul de Finanțe, o obligație legală, de fapt, într-o altă zonă, și mai ales una foarte importantă, cea legată de rectificarea bugertară. Nu vreau să cred. Acum ce gândește domnul președinte e mai greu să identificăm”, a continuat Teodorovici. 

„Banii sunt deocamdată la domnul președinte și în funcție de răspunsul pe care Ministerul Justiției îl va da la solicitarea noastră, vom spune care sunt etapele legale”, a adăugat ministrul. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close