Antena 3 Actualitate Guvernul va majora alocațiile copiilor, însă etapizat. Câți bani vor primi copiii în prima fază

Guvernul va majora alocațiile copiilor, însă etapizat. Câți bani vor primi copiii în prima fază

de Laura Dinu    |    25 Iun 2020   •   12:20
Guvernul va majora alocațiile copiilor, însă etapizat. Câți bani vor primi copiii în prima fază
Sursa foto: Hepta

Avem primele cifre despre majorarea alocațiilor. Fiecare copil va primi în plus 15 lei, a anunțat chiar premierul Ludovic Orban, adică doar 10% din cât trebuia să primească inițial. Următoarele majorări se vor face în etape, a mai spus șeful Guvernului.

În privința pensiilor, premierul spune că nu s-a luat încă o decizie. Întrebat dacă planul pentru creșterea pensiilor i-a fost prezentat de ministrul Cîțu, acesta a declarat că au discutat despre alte probleme. Cu alte cuvinte, nu există un scenariu 2 pentru creșterea acestora. 

”Nu am discutat, am discutat despre programul economic. Scrie în Legea Responsabilității Fiscal - Bugetare, după 6 luni, pe primul semestru, Ministerul Finanțelor trebuie să prezinte raportul privind situația economiei și a bugetului.

De asemenea, Comisia de Prognoză trebuie să realizeze prognoza pentru evoluția economiei în perioada următoare, pe baza datelor următoare și în funcție de asta vom lua o decizie”. 

Cât despre majorarea alocațiilor, Ludovic Orban a declarat că se va face progresiv. 

”Există această variantă de a crește, dar de a crește progresiv, de a nu crește dintr-o dată. Pentru că realitatea este că resursele financiare sunt limitate”, a adăugat premierul. 

×
Subiecte în articol: alocaţii

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close