Antena 3 CNN Actualitate Imagini în premieră cu casa din Brazilia din scandalul Fortaleza

Imagini în premieră cu casa din Brazilia din scandalul Fortaleza

Imagini în premieră cu casa din Brazilia din scandalul Fortaleza
07 Noi 2017   •   13:02

După ce avocata lui Liviu Dragnea a anunțat la Antena 3 că nu există niciun dosar în Brazilia, care să investigheze relația lui Liviu Dragnea cu Costel Comana și cu proprietățile pe care Rise Project au spus că sunt ale lui Liviu Dragnea prin firma Tel Drum, apar informații în plus că parchetul brazilian nu a deschis o anchetă după cercetările preliminare.

La Obiectiv au fost prezentate în exclusivitate imagini cu casa din Brazilia din scandalul Fortaleza, care a dus la acest scandal și deschiderea unui dosar în România.

Pe data de 10 iulie 2017, procurorii anticorupție s-au sesizat din oficiu în legătură cu alte aspecte conţinute în investigaţia jurnalistică, publicată la data de 6 iulie 2017 (altele decât cele precizate în comunicatul nr. 690/VIII/3/7 iulie 2017), existând indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției. În acest moment este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă ("in rem"). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă.

Reacţia DNA  a venit după ce în presă a apărut un presupus raport DGIPI în care se vorbeşte despre ilegalităţi şi despre faptul că Liviu Dragnea ar fi cel care ar controla de fapt societatea abonată la contracte din bani publici.

Liviu Dragnea a fost acuzat că ar avea această casă în proprietate, liderul PSD negând însă.

„Am fost informată de colegii mei avocați din Brazilia, din Fortaleza, procurorul după ce a observat că a trecut acea perioadă de timp stabilită pentru cercetarea motivelor preliminarii anchetei, nu s-au adunat suficiente elemente care să justifice o anchetă  și ca atare așteptăm din clipă în clipă informarea oficială cu închiderea cazului. Nu avem nicio înștiințare oficială despre deschiderea vreunei anchete în România, de asemenea, în Brazilia nu există un caz care să aibă aceste specificații, este adevărat că în dosarul deschis în Brazilia există un număr de înscrisuri, la care noi nu am avut acces. Este posibil ca acele înscrisuri să fie o corespondență între organele judiciare din România și cele din Brazilia. Odată cu închiderea dosarului vom avea acces la aceste înscrisuri”, a declarat Maria Vasii în emisiunea Obiectiv.

Liviu Dragnea a scapat de Dosarul Fortaleza, susțin surse judiciare. Investigațiile din Brazilia s-ar fi oprit, după cum a anunțat Maria
Vlasii în exclusivitate la Antena 3.

„Nu a fost deschis un caz oficial în Brazilia. De ce? Spre deosebire de procedura din România, banii statului nu se cheltuiesc cu orice anchetă. Prima dată, procurorul vede dacă sunt argumente serioase ca să implice bugetul statului și, dacă nu sunt aduse aceste argumente într-o perioadă de timp, dosarul de fapt nu începe. Se clasează cauza. A existat acea formă cu sesizarea din oficiu din România, ca urmare a informațiilor primite de la jurnaliștii români, procurorul a făcut o simplă sesizare și în intervalul impus nu s-a adus nicun element concret și ca urmare nu putem discuta despre o investigație serioasă”, a declarat avocata Maria Vasii în emisiunea Ediție Specială, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea maria vasii Brazilia
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close