Antena 3 CNN Actualitate Încă 8 milioane euro pentru firma lui Căşuneanu, în vederea reabilitării centurii oraşului Ploieşti

Încă 8 milioane euro pentru firma lui Căşuneanu, în vederea reabilitării centurii oraşului Ploieşti

Încă 8 milioane euro pentru firma lui Căşuneanu, în vederea reabilitării centurii oraşului Ploieşti
21 Oct 2008   •   09:15

Firma omului de afaceri Costel Căşuneanu ar putea să mai primească opt milioane de euro pentru reabilitarea şoselei de centură a oraşului Ploieşti, dacă propunerea Companiei de Autostrăzi de modificare a unor soluţii tehnice va fi aprobată de Consiliul de Administraţie.
Lucrările suplimentare cerute de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale majorează costurile proiectului cu peste 30%. Astfel, lărgirea la patru benzi a centurii de vest a Ploieştiului ar putea să mai bage în conturile companiei unei firme controlate de omul de afaceri Costel Căşuneanu, alte 30 de milioane de lei, susţin ziariştii de la Evenimentul Zilei.
Potrivit reprezentanţilor din Compania de Autostrăzi, sistemul rutier proiectat iniţial nu poate face faţă valorilor crescute de trafic, iar modificările sunt necesare pentru a spori siguranţa în trafic. Platforma drumului urmează să fie lăţită de la 14 metri, la 15,5 metri, iar între sensurile de mers vor fi montate separatoare din beton. În plus, mărirea platformei rutiere presupune şi exproprieri suplimentare.
Firma lui Căşuneanu a primit până în prezent pentru centura Ploieştiului 13 milioane de lei pentru lucrările realizate în ultimele patru luni, însă valoarea totală a contractului este de aproximativ 176 de milioane de lei. Contractul cu firma condusă de Costel Căşuneanu a fost semnat în anul trecut 2007 şi ar urma să fie finalizat în toamna anului viitor. Termenul ar putea fi depăşit însă dacă nu se va asigura finanţarea regulată a proiectului, le-au declarat jurnaliştilor surse oficiale din cadrul Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close