Antena 3 CNN Actualitate Incredibil: Transelectrica bagă curent în Africa

Incredibil: Transelectrica bagă curent în Africa

Incredibil: Transelectrica bagă curent în Africa
Sursa foto: foto: pixabay.com
14 Feb 2016   •   19:44

Cum arată România în secolul XXI? Există oare o diferenţă faţă de Africa?

Transportatorul naţional de electricitate Transelectrica SA a aprobat, recent, în AGA SMART SA (filiala sa de mentenanţă şi reparaţii) înfiinţarea companiei SMART Tanzania, prin care se urmărește electrificarea unor zone vaste din continentul african.

“Tanzania are un plan de investiţii în energie foarte ambiţios, de care trebuie să profităm. Până în 2020, autorităţile din Tanzania au programat investiţii de 8,5 miliarde de dolari în domeniul energetic, din care 2,5-3 miliarde de dolari sunt în construcţia de reţele noi. Tanzania este una dintre cele mai sigure pieţe din Africa. Chiar dacă se schimbă guvernul, investitorii străini au siguranţa că le sunt respectate contractele şi că există o continuitate a strategiei de dezvoltare a ţării. Sunt acolo investitori chinezi, canadieni şi americani, care activează de mult timp pe piaţă”, a declarat, pentru Bursa, Constantin Iacov, directorul general al SMART SA.

Asta în timp ce în România, sate întregi din Apuseni și nu numai, nu au văzut niciodată energia electrică.

Această situație a devenit subiect de reportaj pentru postul TV francez Arte, iar imaginile susprinse de echipa de televiziune în țara noastră au fost prezentate de Adrian Ursu la ''Secvențial''.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close