Antena 3 CNN Actualitate Inscripţia în maghiară de pe indicatorul de la intrarea în Covasna,vopsită în culorile tricolorului

Inscripţia în maghiară de pe indicatorul de la intrarea în Covasna,vopsită în culorile tricolorului

Inscripţia în maghiară de pe indicatorul de la intrarea în Covasna,vopsită în culorile tricolorului
12 Mar 2014   •   11:03

Inscripţia cu denumirea în limba maghiară a oraşului Covasna de pe indicatorul de la intrarea în localitate a fost vopsită cu roşu, galben şi albastru de către persoane necunoscute, care au vopsit în aceleaşi culori şi unul din zidurile Liceului "Korosi Csoma Sandor", Poliţia declanşând o anchetă, informează MEDIAFAX.
   
Primarul oraşului Covasna, Thiesz Janos, a declarat, miercuri că în noaptea de luni spre marţi denumirea în limba maghiară a oraşului, inscripţionată pe plăcuţa de la intrarea în localitate dinspre Sfântu Gheorghe, a fost vopsită cu roşu, galben şi albastru de către persoane necunoscute.
   
De asemenea, a fost vopsit în aceleaşi culori şi unul din pereţii exteriori ai Liceului "Korosi Csoma Sandor" din oraş.
   
Primarul a precizat că în cursul zilei de marţi atât indicatorul cu denumirea oraşului, cât şi zidul instituţiei de învăţământ au fost curăţate, după ce poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului.
   
"Este regretabil că se pot întâmpla astfel de lucruri în oraşul nostru, dar sunt convins că nu localnicii sunt responsabili de aceastã faptă. Mai mulţi cetăţeni români au condamnat deja ceea ce s-a întâmplat", a afirmat Thiesz Janos.

×
Subiecte în articol: tricolor
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close