Antena 3 CNN Actualitate Instanţa a emis mandate de arestare, pentru 29 de zile, pe numele lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic

Instanţa a emis mandate de arestare, pentru 29 de zile, pe numele lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic

Instanţa a emis mandate de arestare, pentru 29 de zile, pe numele lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic
10 Apr 2010   •   00:08

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât să emită mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic. ?Am declarat recurs, nu fac niciun fel de comentariu?, a spus Costiniu după ce a aflat decizia Instanţei. Căşuneanu le-a spus reporterilor, înainte de afla decizia instanţei, că nu se teme de nimic pentru că a spus adevărul.


Decizia magistraţilor ÎCCJ vine după 16 ore de audieri. Aceasta este o premieră pentru justiţia din România, Florin Costiniu fiind astfel primul judecător de la Înalta Curte arestat până acum. Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic îşi vor petrece noaptea în arestul de la Cercetări Penale. Avocaţii lui Florin Costiniu vor face recurs.


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat vineri cererile de arestare prevenivă în cazul judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic. Totul a pornit de la dosarul lui Cătălin Voicu. Cererea acestuia de eliberare sub control judiciar a fost judecată tot vineri.

COSTEL CĂŞUNEANU: AM SPUS ADEVĂRUL


Joi noapte, Căşuneanu, Locic şi judecătorul Costiniu au stat după gratii la Direcţia de Cercetări Penale, după ce au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore. În cazul judecătorului Costiniu, CSM a dat aviz favorabil solicitării DNA de arestare a magistratului.

Florin Costiniu este urmărit penal pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul Cătălin Voicu. Judecătorul este acuzat că, la cererea senatorului, ar fi intervenit pe lângă unii judecători de la Înalta Curte să soluţioneze favorabil un dosar al lui Costel Căşuneanu.

Costel Căşuneanu este de asemenea cercetat în dosarul senatorului Cătălin Voicu. Omul de afaceri este cercetat pentru că i-ar fi cerut senatorului Voicu să intervină la preşedintele secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru rezolvarea favorabilă a unei contestaţii referitoare la o licitaţie.

Marius Locic este un om de afaceri care, la cei de 38 de ani ai săi, a făcut nu mai puţin de 15 milioane de euro, potrivit revistei Forbes. Figurează ca acţionar direct la 11 firme, cu activitate pe piaţa imobiliară şi în presă. Locic este cunoscut ca un apropiat al lui Gigi Becali, după ce o lungă perioadă de timp a fost sponsor al echipei Steaua Bucureşti.

Cea mai profitabilă firmă a sa este "Locic Imobiliare", cu 17 angajaţi şi venituri de 3,5 de milioane de euro în 2008, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Din portofoliul lui Locic mai face parte şi "Locic Residential", cu activităţi de dezvoltare imobiliară.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: costel casuneanu marius locic
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close