Antena 3 CNN Actualitate Justiție Augustin Lazăr: Noua conducere a DNA va lua toate măsurile legale pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a activității structurii anticorupție

Augustin Lazăr: Noua conducere a DNA va lua toate măsurile legale pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a activității structurii anticorupție

Augustin Lazăr: Noua conducere a DNA va lua toate măsurile legale pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a activității structurii anticorupție
08 Ian 2019   •   17:24

Parchetul General transmite, printr-un comunicat de presă, că adjunctii DNA au preluat conducerea institutiei. Procurorul general al României a precizat că Anca Jurma și-a dus la indeplinire obiectivele asumate.

Marius Iacob și Călin Nistor vor conduce instituția până la numirea unui procuror șef, după ce Anca Jurma a refuzat prelungirea mandatului.

Citește și: Cine este Călin Nistor, noul procuror-șef interimar DNA

„În cursul zilei de azi, 8 ianuarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, a participat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la o ședință ocazionată de finalizarea mandatului de conducere al doamnei procuror șef Anca Jurma. Cu acest prilej, s-a constatat că aceasta și-a îndeplinit obiectivele asumate: asigurarea unui interimat echilibrat, continuarea combaterii  fenomenului corupției,  respectarea normelor procedurale, a standardelor europene în materie și apărarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

Totodată, în acest cadru, s-a transmis conducerea DNA de la procurorul șef interimar, căruia îi expiră delegarea, către  procurorii șefi adjuncți, conform reglementărilor interne.

În acest context, procurorul general al PÎCCJ le-a adresat procurorilor anticorupție un mesaj  în care a subliniat faptul că DNA are resursele umane de expertiză profesională pentru a asigura integritatea, eficiența și disciplina instituțională, precum și de a continua lupta anticorupție, în conformitate cu normele și standardele profesionale de eficacitate, calitate a actelor de urmărire penală și de apărare a drepturilor fundamentale ale omului.

De asemenea, domnul Augustin Lazăr și-a exprimat convingerea că noua conducere a DNA va lua toate măsurile legale pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a activității structurii anticorupție”, se arată într-un comunicat al Parchetului General. 

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar anca jurma DNA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close