Antena 3 CNN Actualitate Justiție LOVITURĂ DURĂ pentru Laura Codruța Kovesi. DECIZIA anunțată în urmă cu puțin timp

LOVITURĂ DURĂ pentru Laura Codruța Kovesi. DECIZIA anunțată în urmă cu puțin timp

LOVITURĂ DURĂ pentru Laura Codruța Kovesi. DECIZIA anunțată în urmă cu puțin timp
de S.T.    |    21 Sep 2017   •   17:32

Plenul CSM a decis, joi, sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la pretinsele presiuni pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, le-ar fi făcut asupra inspectorului Mihaela Focică, dar și pentru cercetări în legătură cu înregistrarea de la IJ și modul de comunicare a conducerii Inspecției Judiciare cu ceilalți inspectori, au transmis oficiali ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia CSM vine după ce în presă a fost publicată o înregistrare ambientală a unui dialog dintre procurorul Gheorghe Stan, inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, şi procuroarea Mihaela Focică, procuror inspector care a făcut verificări la DNA. Din spusele procuroarei Mihaela Focică, aşa cum rezultă din respectiva înregistrare, procurorul-şef DNA Laura Codruţa Kovesi ar fi făcut presiuni asupra ei în lucrarea care îi era desemnată şi în care cerceta trei procurori DNA cu privire la eventuala săvârşire de către aceştia a unor abateri disciplinare.

De asemenea, din cadrul aceluiaşi dialog, reiese şi că procurorul Codruţ Olaru, membru CSM, ar fi exercitat presiuni asupra procurorului inspector Mihaela Focică.

×
Parteneri
Metoda prin care românii pot păstra banii găsiţi pe stradă. E lege!
x close