Antena 3 Actualitate Liber la vânătoare în Delta Dunării. ONG-urile sunt îngrozite de noua propunere

Liber la vânătoare în Delta Dunării. ONG-urile sunt îngrozite de noua propunere

de M.Z.    |    22 Noi 2011   •   17:12
Liber la vânătoare în Delta Dunării. ONG-urile sunt îngrozite de noua propunere
Sursa foto: Foto: delta-dunarii.info

Membrii Comisiei pentru Administraţie Publică au aprobat reluarea vânătorii pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei. După 17 ani de vânat sportiv în zona Delta Dunării, în vară s-a decis ca Administraţia Rezervaţiei să nu mai elibereze autorizaţii de mediu pentru vânătoare în Deltă. Acum, legea se vrea a fi schimbată.

"Vânătoarea a mai fost permisă, anul trecut a fost interzisă, deci acum am revenit la vechea formă. Mai ales că oamenii s-au plâns că şacalii s-au înmulţit şi au devenit agresivi", a declarat Vasile Gherasim, Secretar în Ministerul Mediului şi, totodată, autorul amendamentului.

Reprezentanţii ONG-urilor de mediu sunt îngroziţi de noua propunere de lege, a vânatului sportiv, pentru că vânătoarea nu se poate controla.

"Se împuşcă la grămadă, se trage în pelicani", a spus Dan Bărbulescu, preşedinte Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta.

Nu doar pelicanii sunt în pericol, ci întreaga rezervaţie. Odată ce regulamentul de urbanism este scos de pe lista documentelor ce decid dezvoltarea zonei, aşa cum prevede propunerea de lege, ne-am putea trezi, peste noapte, cu zgârie-nori.

"Ne putem trezi cu hoteluri de 20 de etaje pe plaja din Sulina", a atenţionat Dan Bărbulescu.

După avizul comisiilor, mai este un singur pas - votul în plen, iar vânătorii au liber în Delta Dunării.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close