Antena 3 CNN Actualitate Locale El este Ciup, un pui de bufniţă salvat de pompierii militari din Petroşani: "Adevărata frumusețe a oamenilor pleacă din inimă"

El este Ciup, un pui de bufniţă salvat de pompierii militari din Petroşani: "Adevărata frumusețe a oamenilor pleacă din inimă"

Ciup, un pui de bufniţă, rămas captiv în plasa care înconjoară un teren de fotbal din municipiul Vulcan, a fost salvat de o echipă a pompierilor militari din Petroşani.

El este Ciup, un pui de bufniţă salvat de pompierii militari din Petroşani: "Adevărata frumusețe a oamenilor pleacă din inimă"
Sursa foto: Facebook ISU Hunedoara
de Claudia Popovici    |    16 Oct 2023   •   00:00

Apelul pentru salvarea lui Ciup a fost dat de localnicii care au văzut cum pasărea se zbătea, fără succes, să scape din plasa care înconjoară terenul de fotbal în care a rămas blocată.

"Ciup nu este fotbalist și nici arbitru, însă o pasiune pentru fotbal e oarecum evidentă, de vreme ce puiul de cucuvea a ales să survoleze un teren de fotbal din municipiul Vulcan, taman pe timpul zilei, când ar fi trebuit să doarmă. Și cum din păcate, un gard nu se compară niciodată cu un copac, Ciup a rămas captiv în plasa care împrejmuia terenul de joc. Oamenii din apropiere l-au văzut zbătându-se neajutorat și pentru că gardul era foarte înalt, au sunat imediat la 112 și au anunțat situația, a precizat ISU Hunedoara pe pagina de Facebook a instituţiei.

În ajutorul puiului de bufniţă au sărit pompierii de la Detaşamentul Petroşani, care s-au deplasat la faţa locului şi, în câteva minute, au tăiat plasa şi au salvat micuţa pasăre.

"Pentru a se asigura că nu are răni care să-i pună viața în pericol, l-au luat pe Ciup cu ei, la subunitate, unde au solicitat vizita unui medic veterinar. După ce a fost consultat, Ciup a mai rămas în compania pompierilor până la lăsatul serii, așa cum a recomandat medicul și apoi a fost eliberat. Primul popas, l-a făcut pe creanga unui brad din apropiere, de unde, cu ochii mari și curioși, și-a urmărit salvatorii până când aceștia au intrat în detașament.

Felicitări, Valentin, Silviu, Andrei, Denis și Ionuț! Misiunea de salvare și tot ceea ce ați făcut ulterior pentru Ciup, puiul de bufniţă, ne demonstrează că adevărata frumusețe a oamenilor pleacă din inimă și implicit din acțiunile lor necondiționate", a mai scris ISU Hunedoara.  

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close