Antena 3 CNN Actualitate Lovitură dură pentru bugetul a milioane de români! Ce a decis Guvernul Orban

Lovitură dură pentru bugetul a milioane de români! Ce a decis Guvernul Orban

Lovitură dură pentru milioane de români care așteptau, din această vară, un ban în plus. Premierul a anunțat că nu sunt bani nici pentru creșterea pensiilor cu 40%, nici pentru dublarea alocațiilor. Astfel, Guvernul se pregătește să atace la Curtea Constituțională legea care prevedea dublarea alocațiilor de la 1 august.

Lovitură dură pentru bugetul a milioane de români! Ce a decis Guvernul Orban
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    23 Iun 2020   •   11:11

Executivul se pregătește să blocheze din nou majorarea alocațiilor pentru copii. Guvernanții vor depune la CCR o sesizare privind legea care respinge Ordonanța de Urgență, Ordonanță prin care Executivul a amânat dublarea alocațiilor până la 1 august 2020.

La finalul anului trecut, Parlamentul a decis dublarea alocațiilor, însă Guvernul a anunțat că nu are banii necesari și a dat Ordonanță de Urgență prin care a amânat intrarea în vigoare a acestei legi până la 1 august.

Însă, pe data de 5 iunie, legea care aprobă Ordonanța de Urgență a ajuns în Parlament, unde a fost respinsă, deoarece parlamentarii Opoziției nu sunt de acord cu această amânare.

Nu ne putem permite dublarea alocațiilor, este a doua dublare făcută după dublarea care a existat în martie 2019. Generează cheltuieli de aproape 7 miliarde de lei la nivelul Bugetului”, declara zilele trecute Ludovic Orban.

Ludovic Orban susține că Guvernul va stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor

Luni, într-o conferință de presă, premierul a spus că își dorește dublarea alocațiilor, însă o astfel de măsură este greu de susținut financiar.

Dublarea alocațiilor este foarte greu de susținut financiar atât anul în curs cât și anul viitor, când vom avea foarte mult cheltuieli și vom stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor astfel încât, până la urmă, să reușit creșterea alocațiilor așa cum a fost blocată în Parlament, dar nu din primul moment ci pe o perioadă de timp”.

Guverul va ataca la CCR legea privind dublarea alocațiilor

Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituţională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanţare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituţională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanţare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă susţinută la sediul PNL după Biroul Executiv al partidului.

×
Subiecte în articol: alocaţii Ludovic Orban
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close