Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, după şedinţa PNL: Faţă de moţiunea de cenzură, avem 10 voturi în plus pentru învestirea Guvernului

Ludovic Orban, după şedinţa PNL: Faţă de moţiunea de cenzură, avem 10 voturi în plus pentru învestirea Guvernului

Ludovic Orban, după şedinţa PNL: Faţă de moţiunea de cenzură, avem 10 voturi în plus pentru învestirea Guvernului
15 Oct 2019   •   20:36

Ludovic Orban s-a întâlnit, în cadrul unei şedinţe, la sediul PNL, după ce preşedintele Iohannis l-a desemnat pentru funcţia de premier. 

"PNL are foarte mulți oameni competenți, cu experiență, cu un background profesional potrivit, integri, oameni onești, care sunt pregătiți să servească interesul public", a spus Orban la finalul şedinţei. 

Întrebat pe cine va nomnaliza la Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei şi de Finanţe, Orban a declarat că: "După cum bine știți, am parcurs primul pas în investirea Guvernului și anume desemnarea persoanei, care este învestită să formeze Guvernul. Pașii următori sunt negocierile politice, nu pot să vă prezint
înainte de debutul acestor negocieri politice nume de candidați, pentru că în aceste discuții pe care le vom purta cu toate formațiunile politice, care sunt participante la efortul de susținere a moțiunii de cenzură și alături de care am dat jos Guvernul PSD. Nu putem să știm exact, care sunt toate condițiile, ce formațiuni politice își doresc să intre la guvernare, de asemenea, ce elemente doresc să introducă în programul de guvernare pentru susținerea Guvernului, ca atare, nu îmi cereți nume. În momentul în care vom finaliza negocierile politice, vom prezenta lista cabinetului". 

Ludovic Orban s-a declarat optimist şi nu vrea să se gândească la varianta în care PNL nu ar obţine majoritatea şi ar pica la votul de învestire. 

"Eu sunt optimist, deja față de moțiunea de cenzură am câștigat 10 voturi", a spus Orban. 

În ceea ce priveşte numărul de ministere, Orban a spus că îşi doreşte un Guvern de 15, maximum 16 ministere. 

"Mult mai puține decât ministere, care au fost. V-am spus, noi plecăm la negocieri cu numărul de ministere pe care l-am anunțat, vom vedea, în cursul negocierilor, pentru că este posibil să se discute și structura Guvernului în discuțiile, care vor avea loc în viitorul apropriat, vom ajunge la forma finală. Ne dorim un Guvern de 15, maximum 16 ministere și cred că așa va fi", a explicat premierul desemnat. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Guvernul

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close