Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: Nunțile, botezurile, interzise în spațiile de evenimente. Vor putea avea loc, totuși, în anumite spații

Ludovic Orban: Nunțile, botezurile, interzise în spațiile de evenimente. Vor putea avea loc, totuși, în anumite spații

Nunțile, botezurile și alte petreceri, vor putea fi organizate în locuințe, a declarat Ludovic Orban, în această dimineață. Cu toate acestea, premierul le recomandă românilor, mai ales tinerilor, ”să se abțină de la a organiza sau a participa astfel de petreceri”.

Ludovic Orban: Nunțile, botezurile, interzise în spațiile de evenimente. Vor putea avea loc, totuși, în anumite spații
de Laura Dinu    |    26 Oct 2020   •   13:57

Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private. Nunți, botezuri, mese festive, sărbători în spații de evenimente sau în restaurante, pentru că, pe primul loc ca și cauză a infectării, erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice. 

Sigur că astfel de petreceri se mai pot organiza dar numai în spații private, sfatul nostru este să se abțină, inclusiv tinerii, adolescenții, de la astfel de petreceri private”, a explicat premierul Ludovic Orban. 

Virgil Musta, despre perioada Crăciunului: ”Va fi foarte grav! Sărbătorile nu vor mai fi posibile!”

Virgil Musta a explicat că petrecerile în contextul sărbătorilor de iarnă nu vor mai fi posibile, ținând cont de numărul de cazuri de coronavirus care este în continuă creștere.

”Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse”, a spus medicul Virgil Musta, potrivit DC News

Raed Arafat, despre petrecerile de Crăciun și Revelion: "Din păcate, va fi imposibil"

Tot despre sărbătorile de iarnă a vorbit și Raed Arafat, care a spus că acestea vor fi „adaptate virusului”.

"Despre sărbătorile de iarnă... este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă.

Din păcate acest lucru va fi imposibil.

Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus", a mai spus Arafat.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban botezuri nunti
Parteneri
Armată obligatorie în țara europeană unde trăiesc mulți români
x close