Antena 3 CNN Actualitate Sora lui Meliss, fata ucisă la Grădina Botanică, mesaj dureros după tragedia din 2 Mai: "Un drogat care putea fi oprit la timp"

Sora lui Meliss, fata ucisă la Grădina Botanică, mesaj dureros după tragedia din 2 Mai: "Un drogat care putea fi oprit la timp"

Sora adolescentei ucise în Grădina Botanică din Craiova a reacţionat după ce a văzut cazul tinerilor ce și-au pierdut viața pe litoral, în accidentul din 2 Mai.

Sora lui Meliss, fata ucisă la Grădina Botanică, mesaj dureros după tragedia din 2 Mai: "Un drogat care putea fi oprit la timp"
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2023   •   22:56

După ce sora i s-a stins din viață la vârsta de numai 14 ani, Alexia a vorbit despre tot ce a pățit Meliss și a subliniat cum incompetența polițiștilor a creat cadrul favorabil tragediei.

"Subsemnata, Lungu Alexia-Andreea, cu domiciliul în Craiova, va adresez această petiție în legătură cu demisia tuturor polițiștilor care nu își respectă meseria și nu dau dovada de seriozitate în domeniu. Într-o zi care ar fi trebuit să fie plina de bucurie și liniște în Gradina Botanica din Craiova, s-a produs o tragedie care ne-a marcat viețile pentru totdeauna. Meliss nu este o mașină avariată, nu este un obiect spart, stricat care îl arunci la gunoi și îl înlocuiești.

Melisa este sora mea și eu am rămas fără ea, părintii mei au rămas fără copilul lor, și privim neputincioși rememorând în sinea noastră cum a fost înjunghiată ca un animal și cum a suferit singură până la ultima suflare. Avea 14 ani, nu a făcut niciodată nimic rău, a fost un copil care aștepta să își trăiască adolescenșa și să-și împlinească visele, își petrecea timpul liber în cel mai frumos și inocent mod, jucând cărți, jocuri de logică, citind cărți în aer liber și bucurându-se din plin de toată magia naturii. Meliss mereu trata lucrurile cu maturitate. Aici a fost peste puterile ei.

Scopul acestei petiții este ca polițiștii care au dat dovada de lipsă de profesionalism să își dea demisia. Îmi exprim dezamăgirea și indignarea față de neglijenta celor incompetenți la locul lor de munca. Ce a pățit surioara mea nu doresc să se întâmple și altor copii, indiferent de vârstă. Ca viitoare mama, vreau copiii mei să crească într-un mediu sigur oriunde ar fi, cu oameni implicați în meserie, care să lupte până la capăt.

Alți tineri, în alt colț de țară au fost uciși de un drogat. Un drogat care putea fi oprit la timp, fără a mai comite fapta oribilă. Au lăsat în urmă ca și la noi, familii care acum își sfâșie la propriu hainele și carnea de pe ei de durere. Care își pun o mie de întrebări. De ce noi, care trăim într-o lume simplă fără să furăm, fără să ucidem, fără să mințim, fără datorii morale și financiare, noi cei care vorbim civilizat, avem grija să nu deranjam cu vorbele și faptele, noi cei care nu ne uitam la avuțiile altora și nu poftim la nimic din ce au alții, pățim astfel de drame?!", a scris Lungu Alexia-Andreea, sora lui Meliss, potrivit cancan.ro.

Citeşte şi: "Te-ai apărat cu mâinile goale". Mama Melisei, mesaj plin de durere pentru fiica ucisă în Grădina Botanică din Craiova

"Cer ca oamenii dezinteresați de meseria lor să plece acasă, nu să stea pentru un salariu și doar atât. Au obosit, nu se simt valorificați? Se plâng mereu de salarii mici, de stat în soare, în frig, se plâng că nu le place. Să plece acasă. Indiferența lor a permis ca o situație să devina de neconceput.

În cazul iubitei mele surori, la 35 de grade Celsius, în mijlocul zilei, într-un loc în care toți ar trebui să se bucure de natură și de frumusețea înconjurătoare, doi polițiști locali nu au observat gesturile și atitudinea suspectă a individului în cauza. Nu au dat importanță că pe o căldură atât de mare, el era îmbrăcat în hanorac. Nu l-au legitimat și nici nu le-a atras atenția acel ghiozdan. Au avut câteva suspiciuni minore privind deteriorarea unui monument, dar nu au putut să citească în ochii lui ce urma să facă. Aceasta este o neglijența inexcuzabila. Cu siguranță că sora mea a țipat de durere, și chiar speriată, sigur a cerut un ajutor. Nu a avut de la cine să vina, iar cu ultimele puteri a apelat la 112. Nu o să înțeleg niciodată, eu, sora ei, de ce a venit doar o salvare, când ea a spus ca sunt înjunghiați, la plural. Probabil, o alta greșeală. Pentru ea a fost prea târziu.

În cazul celor doi copii din 2 Mai, alți polițiști la fel de incompetenți care au tratat cu superficialitate un individ pe care l-au oprit cu mașina. Aceeași abordare, ineficientă. Pentru că ei nu s-au simțit ca nu mai au dreptul ca acea uniforma să îi reprezinte, cer prin această petiție să ne unim și să cerem să plece acasă. Cum poți, psihic să te mai consideri abil să poți să aperi alte suflete nevinovate? Cum poți privii oamenii în ochi? Este o durere profundă în sufletul nostru când ne gândim la nepăsarea așa zișilor apărători ai noștri, cum au tratat situația, ignorând semnele clare ale pericolului și neputând să acționeze adecvat în momentul critic.

În memoria surorii mele, Meliss, dar și a celor 2 tineri, Roberta și Sebastian, care au fost luați din viață într-un mod atât de tragic, vă rugăm să sprijiniți această petiție pentru ca persoanele care nu-și pot îndeplini responsabilitățile cu seriozitate și sensibilitate să fie îndepărtate din aceasta poziție", mai spune Alexia.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close