Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei lansează un site cu informaţii despre despre examene, burse şi admitere

Ministerul Educaţiei lansează un site cu informaţii despre despre examene, burse şi admitere

Ministerul Educaţiei lansează un site cu informaţii despre despre examene, burse şi admitere
Sursa foto: Foto: jenbshaw.com
01 Noi 2012   •   09:27

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va lansa în 2013 o platformă metodologică şi informatică în care vor fi reunite toate informaţiile despre admiterea în învăţământul liceal de stat, bacalaureat, certificare a calificării profesionale, mişcarea personalului didactic, titularizarea, definitivatul şi programul "Bani de liceu", informează Mediafax.

"Din 2013, lansăm o bază informatică în care vor fi toate datele din sistem pentru organizarea şi desfăşurarea programelor Admiterea în învăţământul liceal de stat, Bacalaureat, Certificare a calificării profesionale, Mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, Titularizarea, Definitivatul, Euro 200 şi Bani de liceu din sistemul educaţional, Bursa profesională. Vom introduce date anterioare care vizează aceste programe, pe care le vom compara cu cele din 2013. Acum, nu avem platformă, există doar un site cu link-uri. Nu există posibilitatea încărcării de materiale care să rămână într-o bază de date. De exemplu, pe noua platformă vor fi trecute toate datele despre bacalaureat, adică metodologia de organizare, copiii înscrişi, notele obţinute, subiecte, bareme. Dar vor fi date despre orice examen, despre burse, inclusiv date despre bursa profesională", a explicat, miercuri, Stelian Fedorca, secretarul de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MECTS).

În cazul programului "Bani de liceu" vor fi trecute toate datele necesare, pentru a fi eliminată birocraţia din şcoală, a mai precizat Fedorca.

"Vrem ca părinţii să afle totul, pentru a nu se pierde un drept al elevilor. Totul va fi pe platformă, chiar şi modelul de cerere pentru Bani de liceu", a declarat secretarul de stat.

 

 



×
Subiecte în articol: titularizare
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close