Ministerul Mediului propune împușcarea a 1691 de animale sălbatice strict protejate

28 Sep 2016   •   15:45
Ministerul Mediului propune împușcarea a 1691 de animale sălbatice strict protejate Foto: www.wwf.ro

Vânătoarea va fi singura alternativă de control a conflictului dintre om și animalele sălbatice, dacă ordinul ministerial aflat în dezbatere publică până vineri, 30 septembrie, va trece mai departe. Și asta în condițiile în care cotele stabilite de autorități se bazează pe un studiu care propune împușcarea a 68 de râși și 474 de pisici sălbatice, fără să existe înregistrate pagube cauzate de aceste specii, informează organizația internațională World Wide Fund for Nature (WWF).

Autoritățile nu propun nicio alternativă la vânătoare, cum ar fi implementarea de măsuri de prevenire a conflictelor cu animalele sălbatice, câini la stână, garduri electrice, repelente etc. Nici măcar sistemul de compensații, existent în acest moment, nu funcționează eficient.
 
În plus, deși studiile de specialitate realizate de WWF și alte ONG-uri arată că estimările efectivelor de animale sălbatice nu corespund cu realitatea, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor continuă să ignore experții în conservare pe care îi consultă, legislația europeană aflată în vigoare și cauzele reale ale problemelor.

Singura soluție acceptată: împușcarea a 552 de urși, 657 de lupi, 482 de pisici sălbatice.

Ordinul ministerial este în dezbatere publică până la sfârșitul acestei săptămâni, pe 30 septembrie, și propune împușcarea a 552 de urși, 657 de lupi și 482 de pisici sălbatice.

Citiți mai mult pe www.wwf.ro

Fondată în 1961, WWF este cea mai mare organizaţie internaţională independentă care derulează proiecte pentru conservarea naturii. WWF are aproximativ 5 milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţari.

Parteneri
x close