Ministrul Sănătății, discuții cu Organizația Mondială a Sănătății, din cauza epidemiei de rujeolă

20 Feb 2018   •   22:03
Ministrul Sănătății, discuții cu Organizația Mondială a Sănătății, din cauza epidemiei de rujeolă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că epidemia de rujeolă a produs îngrijorare şi că va continua discuţiile cu directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în această seară. 

"Eu în seara aceasta continui discuţiile cu doamna Jakab, directoarea regională din cadrul OMS (n.r. - Jakab Zsuzsanna), tocmai pe această temă. Sunt în Muntenegru la o întâlnire cu dânsa, pentru că acest lucru a produs îngrijorare în rândul oficialilor şi este nevoie să luăm măsuri urgente", a afirmat Pintea. 

Întrebată a cui este vina, demnitarul a răspuns: "Eu spun că este vina noastră, a tuturor, pentru că nu am fost în stare să comunicăm ceea ce trebuia comunicat". 

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 16 februarie este de 10.836, din care 38 de decese. În săptămâna 12-16 februarie au fost raportate încă 87 de cazuri nou confirmate în nouă judeţe şi în municipiul Bucureşti. 

Potrivit specialiştilor, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. 

"Din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România nouă din 10 părinţi îşi vaccinează copiii", potrivit INSP. 

Sursă: Agerpres
x close