Antena 3 CNN Actualitate Norul de cenuşă a ajuns în România. 142 de curse, anulate pe Otopeni. 11 aeroporturi din ţară sunt închise

Norul de cenuşă a ajuns în România. 142 de curse, anulate pe Otopeni. 11 aeroporturi din ţară sunt închise

Norul de cenuşă a ajuns în România. 142 de curse, anulate pe Otopeni. 11 aeroporturi din ţară sunt închise
Sursa foto: aeroport
17 Apr 2010   •   09:57

Un număr de 142 de curse au fost anulate pe aeroportul Otopeni şi alte 37 pe aeroportul Băneasa. În ţară, aeroporturile Timişoara şi Arad au fost închise, după ce, iniţial, 30 de curse au fost anulate pe aeroportul din Timişoara. De asemenea, aeroporturile Suceava, Iaşi, Bacău, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Târgu Mureş, Cluj şi Sibiu sunt închise.

Norul de cenuşă a intrat, sâmbătă la ora 6:00, pe teritoriul României, mai exact, în spaţiul său aerian. Potrivit ANM, norul de cenuşă, care este în dispersie, va acoperi în întregime România până sâmbătă la ora 18. Fenomenul se va manifesta de la altitudini de 6.000 de metri în sus. După miezul nopţii, norul va părăsi spaţiul aerian românesc. Deocamdată nu sunt momente de îngrijorare, conform meteorologilor.

În Marea Britanie şi Danemarca au fost extinse restricţiile în traficul aerian până la ora 03:00, în timp ce în Franţa, Austria, Elveţia şi Belgia restricţiile sunt în vigoare doar până la ora 21:00.

Traficul aerian a fost dat peste cap în întreaga Europă, iar cel mai afectat stat pare să fie Marea Britanie. Pentru prima dată de la atentatul din 11 septembrie 2001, serviciul aerian britanic a fost blocat total.

La nivel mondial, peste 6.000 de curse au fost anulate, iar şapte ţări europene au suspendat în totalitate cursele aeriene. Marea Britanie a fost prima ţară care şi-a închis spaţiul aerian până vineri. Aeroportul Heathrow, pe unde trec zilnic 180.000 pasageri, şi-a încetat total activitatea. Printre statele europene care au anulat total zborurile se numără Germania, Olanda, Belgia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, ţările nordice şi cele baltice.

Antena3.ro



×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close