Antena 3 CNN Actualitate Numărul copiilor abuzaţi s-a dublat în 2013. Educaţia cu bătaie, modă printre părinţi

Numărul copiilor abuzaţi s-a dublat în 2013. Educaţia cu bătaie, modă printre părinţi

Numărul copiilor abuzaţi s-a dublat în 2013. Educaţia cu bătaie, modă printre părinţi
de O.P.    |    29 Ian 2013   •   06:01
"Bătaia e ruptă din rai" sau "Acolo unde dai, creşte" rămân principii de bază după care părinţii se ghidează, în România anului 2013. Cazurile de copii abuzaţi de propriii părinţi aproape că s-au dublat de când am intrat în criză, arată statisticile.

Numai în primele şase luni ale lui 2012 părinţii au terorizat, neglijat şi exploatat 5.600 de copii, potrivit Direcţiei pentru Protecţia Copilului.


Educaţia făcută cu violenţă pare a fi la modă printre părinţi. O treime dintre părinţii români nu ştiu că bătăile şi tratamentele umilitoare aplicate micuţilor sunt interzise şi pedepsite prin lege.

Psihologii spun că de vină pentru acest fenomen ar fi sărăcia care duce la frustrare, dar şi alcoolismul şi lipsa de cultură.


 De câţiva ani, România se luptă cu un nou fenomen. La sfârşitul lunii martie a anului trecut peste 85.000 de copii aveau cel puţin un părinte plecat să muncească în străinătate, potrivit Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Dintre aceştia, 26.000 de copii au rămas singuri acasă, fără nici un părinte.

Acest fenomen duce la depresie în rândul copiilor şi, în unele cazuri, chiar la sinucidere. Oficialii spun că una dintre cele mai afectate zone ar fi zona Ardealului, acolo unde fenomenul ia amploare cu repeziciune.





 

×
Subiecte în articol: copii abuzati
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close