Antena 3 CNN Actualitate Orban, dezlănțuit în dezbaterea pe tema creșterii pensiilor și alocațiilor: "Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă"

Orban, dezlănțuit în dezbaterea pe tema creșterii pensiilor și alocațiilor: "Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă"

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că va ataca la CCR votul pentru dublarea alocațiilor, pe motiv că nu sunt prevăzute sursele de finanțare. Șeful Guvernului spune că ”toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă”, referindu-se la creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor pentru copii.

Orban, dezlănțuit în dezbaterea pe tema creșterii pensiilor și alocațiilor: "Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă"
Sursa foto: Hepta
de Maria Teodorescu    |    11 Aug 2020   •   20:50

 Prim-ministrul a sancționat în termeni duri partidul social-democrat pentru că insistă cu aceste cheltuieli.

Premierul Orban anunță că va ataca la CCR votul privind dublarea alcațiilor și sancționează în termeni duri PSD, despre care afirmă că pune la cale un dezastru.

 Ludovic Orban, dezlănțuit în dezaterea pe tema creșterii pensiilor și alocațiilor: ”Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă”
”Vom recurge la toate armele constituționale și legale pe care le avem la dispoziție pentru a salva România de dezastrul pe care îl pune la cale PSD. A genera cheltuieli, așa cum se întâmplă de 4 luni în Parlamentul dominat de PSD, noi și noi cheltuieli, fără niciun fel de resursă financiară. Nu face altceva decât să facă un imens rău României.”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul spune că nicio altă țară din Europa nu a dispus de resursele necesare unor astfel de majorări.

”Nicio țară din Europa nu a avut capacitatea de a crește pensii, a crește salarii și a crește alocații. Suntem singura țară care crește alocații și pensii, dar nu putem să o facem iresponsabil astfel încât să ajungem în 2021 sau în 2022 să nu avem de unde să plătim  aceste pensii și salarii.”, a continuat Orban.

Ludovic Orban, dezlănțuit în dezaterea pe tema creșterii pensiilor și alocațiilor: ”Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă”

Premierul face un apel la români, să nu mai asculte ”minciuna gogonată” a PSD și spune că Guvernul nu a făcut decât să urmeze exemplul altor țări europene prin stimulare investițiilor și crearea de locuri de muncă.

”Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă, să se mărească pensii, salarii, ajutoare și toate celelalte cheltuieli fără existența unor resurse finaciare reale. Este o chestiune de bun simț, de responsabilitate. Fac un apel la fiecare român să înțeleagă că este o minciună gogonată povestea că poți să crești cheltuieli dacă nu există venituri. Și așa România a fost afectată, ca toate celelalte țări europene. Celelalte țări europene își drămuiesc cheltuielile publice și alocă bani în investiții, în companii, pentru a salva locurile de muncă ale oamenilor, exact ceea ce am făcut și noi.

Orban anunță că nu mai sunt bani 

Nu mai avem resurse să suportăm noi și noi creșteri de cheltuieli pentru că riscăm să ajungem în punctul în care toată lumea va avea de suferit din cauza acestui populism deșănțat al PSD.”, a mai afirmat premierul.

Ludovic Orban a precizat că joi sau vineri, în cadrul ședinței de Guvern, se va hotărî modul în care vor crește pensiile. ”Suntem încă în analize. (...) Vrem să luăm decizii fundamentate, să creștem astfel încât să avem capacitatea și resursele să plătim aceste pensii crescute pentru că altfel totul se va duce de râpă.”, a mai spus Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban pensii alocaţii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close