Antena 3 CNN Actualitate Panică pe aeroportul din Viena. Avion ținut la sol din cauza unei alerte de terorism

Panică pe aeroportul din Viena. Avion ținut la sol din cauza unei alerte de terorism

Panică pe aeroportul din Viena. Avion ținut la sol din cauza unei alerte de terorism
26 Mar 2016   •   19:58

Un avion al companiei EasyJet a fost oprit sâmbătă pe aeroportul din Viena cu puţin timp înainte de decolarea spre Londra după ce o pasageră a crezut că vecinul ei de scaun este un extremist islamist, au anunţat autorităţile austriece, citate de AFP.

"Femeii i s-a părut că a văzut mesaje având legătură cu SI (gruparea teroristă Stat Islamic) pe telefonul mobil al bărbatului", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne austriac, Karl-Heinz Grundboeck.

Femeia a alertat personalul navigant, decolarea a fost anulată şi toţi pasagerii au fost debarcaţi cu bagaje cu tot pentru o inspecţie a aparatului de zbor.

"Totuşi, nu s-a găsit nimic, avionul a decolat ulterior, dar bărbatul şi femeia nu, ei urmează să fie interogaţi", a explicat Grundboeck care a adăugat că bărbatul este cetăţean irakian. Oficialul austriac nu a putut indica naţionalitatea femeii.

Incidentul s-a produs în contextul unei tensiuni extrem de crescute în Europa după atentatele de marţi din Bruxelles, revendicate de Stat Islamic.

×
Subiecte în articol: alerta terorista Viena
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close