Antena 3 CNN Actualitate Patru milioane de euro pentru reparaţia "cu fisuri" a unei piste de la Otopeni

Patru milioane de euro pentru reparaţia "cu fisuri" a unei piste de la Otopeni

Patru milioane de euro pentru reparaţia "cu fisuri" a unei piste de la Otopeni
Sursa foto: Foto: Antena 1
22 Iun 2012   •   20:55

Conducerea Aeroportului Otopeni consideră că a plătit patru milioane de euro degeaba după ce a constatat că o pistă refăcută recent s-a stricat. Oficialii acuză că lucrările executate de firma unui rege al asfaltului sunt de mântuială şi vor să-l dea în judecată pe constructor.

La doar câteva luni de când se terminaseră lucrările, oficialii aeroportului au descoperit pe pistă nişte fisuri. Supăraţi, au cerut socoteală constructorului.

"Este vorba despre aceste protuberanţe, să le spunem umflături. Covorul asfaltic subţire prezintă anumite fisuri de dimensiuni mici, de asemenea microfisuri longitudinale" a declarat pentru Antena 1, purtatorul de cuvânt al Aeroportului Henry Coandă, Valentin Iordache.

În 2007, în urma unei licitaţii, lucrarea a fost obţinută de firma PA&CO, aflata sub conducerea unuia dintre regii asfaltului, Costel Căşuneanu. Construcţia a început spre sfârşitul anului şi a durat până în 2010. Evident, nu au lipsit întârzierile şi trei contracte adiţionale, care au majorat valoarea contractului iniţial cu 30%.

Nici nu s-au terminat bine lucrările, că au şi început problemele.

Cu toate acestea, oficialii pregãtesc o noua licitaţie pentru a găsi un constructor care să refacă aceste lucrări. Evident, pe alţi bani.

Oficialii firmei PA&CO nu au putut fi contactaţi pentru a comenta subiectul. Pe site-ul firmei însă, se mândresc cu lucrarea de la Aeroportul Otopeni şi spun că "pentru siguranţa maximă a traficului, specialiştii au aşternut un strat de rulare pentru care au folosit produse importate din Germania".



×
Subiecte în articol: costel casuneanu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close